Web Analytics

Primarul de la Sinaia a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții HORECA și ai mediului instituțional din Prahova

de | 6.08.2020 14:15 | Economie

Pentru prima oară în România, de la declararea stării de urgență, ieri, la Sinaia, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții domeniului HORECA și a instituțiilor de control (ANAF, AJOFM, Poliție, etc.), la invitația primarului din stațiune, Vlad Oprea.

Evenimentul a avut loc în grădina Centrului de Conferințe Casino Sinaia și a avut ca tema principala identificarea în comun a unor soluții locale de deblocare a activităților economice din oraș.
„Sinaia este cea mai sigură stațiune din Romania în acest context epidemiologic și este extrem de important să avem cadrul legislativ și susținerea instituțiilor abilitate pentru redresarea industriei turismului. Profit de acestă ocazie pentru a ruga inspectorii care vin în control să se focuseze în principal pe indrumare și informare. Nu este normal să vedem prin oraș sâmbăta, duminica, echipe mixte de 10-15 inspectori cu atribuții de control desfășurând la ore de vârf verificări. Agenții economici sinăieni nu sunt infractori! Înțelegeți că în momentul în care pătrundeți în forță, pur și simplu se sistează toată activitatea, iar clienții părăsesc locația. Avem nevoie de sprijin și de un parteneriat real pentru a depăși această criză. Totodata ma astept sa aplicati sanctiuni si consumatorilor care nu respecta regulile de preventie si protectie pentru a ne proteja statiunea*, a transmis primarul din Sinaia, Vlad Oprea.
Acesta a anunțat agenții economici că, având în vedere oportunitățile de finanțare din fonduri europene, anunțate de Guvernul României, pentru sectorul HORECA, în valoare de 350 de milioane de euro, Primăria orașului Sinaia va oferi sprijin și consultanță gratuita de specialitate tuturor acelora care doresc să depună proiecte.

În plus, Vlad Oprea a mai spus că va intensifica campaniile de promovare a stațiunii și va oferi gratuit spații pentru organizarea de către agenții economici de evenimente.

La rândul său, Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova, a menționat că „ Instituția Prefectului va realiza un catalog al tuturor măsurilor adoptate în ultimele luni. Vom încerca să le diferențiem în funcție de capacitatea unității de cazare / alimentație publică, dar și să oferim soluții viabile și practice”.

Agenții economici au ridicat în cadrul întâlnirii următoarele probleme:

 1. Lipsa campaniilor de informare și limitarea implicării doar la controale excesive, urmate de sancțiuni din partea autorităților.
 2. Lipsa unei proceduri unitare elaborată în baza tuturor măsurilor și hotărârilor luate la nivel național pentru domeniul turismului.
 3. Redeschiderea restaurantelor.
 4. Limitarea programului de funcționare a teraselor.
 5. Lipsa cadrului legislativ în ceea ce privește înmulțirea excesivă a animalelor sălbatice și coborârea lor în intravilanul orașului Sinaia.
Primăria orașului Sinaia va continua organizarea unor astfel de întâlniri de lucru din dorința de a sprijini mediul de afaceri.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii