Web Analytics

Primarul de la Râmnicu Vâlcea îl are consilier personal pe Pendiuc: „Îi voi asigura şi locuinţă de serviciu”

de | 8.11.2017 19:59 | Politica si Administratie

5 01Din 30 octombrie, noul consilier personal al primarului Mircia Gutău de la Râmnicu Vâlcea este Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, în prezent profesor la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Pendiuc îi urmează în schemă lui Anton Mițaru, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, care s-a retras din motive de sănătate. Anunțul numirii lui Tudor Pendiuc în noua funcție a fost confirmat de către mai mulți oficiali din Primăria Râmnicu Vâlcea. În iunie 2016, Mircia Gutău a câștigat al treilea mandat de primar la Râmnicu Vâlcea. Am stat de vorbă cu primarul Mircia Gutău legat de motivația numirii lui Tudor Pendiuc în noua funcție și legat de atribuțiile fostului primar ajuns consilier personal.

„Oricine îl cunoaște în România pe domnul Pendiuc. A fost primar la Pitești nu mai puțin de 24 de ani, a făcut lucruri extraordinar de multe, este un om de la care fiecare avem ce învăța și am am considerat că pentru mine este o onoare să fie consilier personal domnul Pendiuc. Eu i-am făcut propunerea de a deveni consilierul meu personal și a răspuns imediat cu cea mai mare plăcere. A acceptat din prima oferta mea și mi-a spus că e onorat să fie consilierul meu personal”, spune primarul Mircia Gutău legat de motivația alegerii lui Tudor Pendiuc.
Legat de programul pe care îl va avea la Primăria Râmnicu Vâlcea fostul primar al Piteștiului, Mircia Gutău ne-a declarat: „Ca și consilier personal, nu este obligatoriu să lucreze opt ore pe zi, să aibă o condică de prezență. Poate lucra și de acasă. Domnul Pendiuc va avea asigurată și o locuință de serviciu, tot ceea ce are nevoie și sunt convins că va lucra mai mult decât trebuie”.
Ca și atribuții, primarul Mircia Gutău spune că Tudor Pendiuc „deja a venit la lucru, am semnat și contractul de muncă. Contractul este pe toată perioada mandatului meu, atât prevede legea. Domnul Pendiuc a avut deja o întâlnire cu directorii din primărie. Se va ocupa și cu restructurarea societăților din subordinea primăriei, de relații internaționale, de partea economică, vom fructifica toate cunoștințele pe care le are domnul Pendiuc”.
Primarul Mircia Gutău nu ne-a dezvăluit salariul pe care îl va avea fostul primar al Piteștiului. Surse autorizate ne-au precizat că la un oraș precum Râmnicu Vâlcea, cu o populație de aproape 100.000 de locuitori, salariul unui consilier personal al primarului este de aproximativ 6.000 de lei net.
Am încercat să luăm legătura și cu fostul primar al Piteștiului, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii