Web Analytics

Primarul de la Bascov îi demonstrează prefectului că zona metropolitană există şi este funcţională

de | 21.05.2020 13:08 | Politica si Administratie

Odată cu declanșarea stării de alertă a apărut problema obligativității completării declarației pe propria răspundere pentru cetățenii din localitățile limitrofe Piteștiului. Au apărut frustrări și multe comentarii legate mai ales de existența unor hotărâri prin care a fost înființată Zona Metropolitană, însă prefectul Emanuel Soare i-a contrazis pe edili privind viabilitatea acestei zone și a cerut completarea declarațiilor de către cei care intră sau ies din municipiul Pitești.
Printre semnatarii respectivelor documente de înființare a zonei metropolitane se numără și primarul de la Bascov, Gheorghe Stancu. Acesta ne-a spus că zona metropolitană există și că documentele și-au produs și efectele, unul dintre acestea fiind atragerea de către localitate a fondurilor de coeziune pentru rețelele de apă și canalizare.
“Eu am tot dosarul cu zona metropolitană. Deci, sută la sută suntem în zonă metropolitană! Avem statutul, avem hotărâre judecătorească, hotărâre de Consiliu Local, hotărâre de Consiliu Județean cu cele opt localități componente – municipiul Pitești, Bascov, Albota, Băbana, Moșoaia Mărăcineni, Micești, Ștefănești. Treaba e că prefectul nu știe și o bâlbâie. În cadrul zonei metropolitane a luat ființă ADIA. Există hotărâre, statut, nu sunt anulate prin alte acte administrative sau juridice. Și a produs efecte, doar pe transportul în comun nu a produs efecte, dar, de exemplu, în cadrul zonei metropolitane, asocieri pe apă-canal pe fondurile de coeziune, Piteștiul și toate localitățile limitrofe au beneficiat de fondurile astea. De exemplu, eu am luat în primă fază 4,9 milioane și acum am încă vreo cinci milioane de euro pentru extindere, reabilitări, modificări rețele. Pe ADIA, care este prinsă în zona metropolitană.”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Primarul de la Bascov îi demonstrează prefectului că zona metropolitană există şi este funcţională”. Exista, dar nu este functionala ; nu se vede/nu s-a vazut ! Unii chiar sunt dusi cu capu’ ! Eu, eu si tot eu … vai de capu’ tau ! C-unii, „viitoru’ trece” !