Web Analytics

Primarul de la Albeştii de Muscel are termen pe 26 septembrie la CEDO

de | 26.09.2019 13:23 | Politica si Administratie

De patru ani, de când Ion Năftănăilă şi-a pierdut mandatul de primar al localităţii, la Albeştii de Muscel aproape că nu a fost linişte în administraţia locală decât în ultima perioadă. Şi asta pentru că şi fostul viceprimar, actual primar ales, Cătălin Manta (foto), a fost prins în hora supravegheată de Agenţia Naţională de Integritate şi pornită de Năftănăilă. Manta nu a picat pe partea penală a incompatibilităţii şi conflictului de interese, a rămas pe latura administrativă, dar şi-a pierdut de două ori mandatul. Fără a mai intra în detalii destul de cunoscute, la final de 2016 şi, ulterior, în 2017, primarul de la Albeştii de Muscel a picat şi a revenit în fruntea comunei, Prefectura conformându-se unor hotărâri judecătoreşti. Doar că a fost şi este o problemă cu unul dintre actele judiciare…
În octombrie 2016, Manta pierdea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Anularea recursului declarat de acesta a survenit ca urmare a unei cauze de care s-a făcut haz atunci: netimbrarea acţiunii. Deşi a pierdut şi procesul şi mandatul, Cătălin Manta a continuat demersurile în justiţie, adresându-se chiar şi Curţii Europene a Drepturilor Omului. Şi asta fiindcă circumstanţe deosebite au făcut ca recursul să fie invalidat, deşi, după cum s-a dovedit ulterior, taxa de timbru fusese achitată în termen. Numai că o grevă a funcţionarilor de la Poşta Română a făcut ca dovada achitării taxei de 2 lei şi a aplicării timbrului de 0,15 lei să întârzie pe drumul către Înalta Curte şi s-a ajuns la deznodământul menţionat anterior. Ulterior lucrurile şi-au găsit rezolvarea valabilă şi acum, în sensul că Manta este primar al comunei muscelene, dar, în mod evident, a fost nevoie tot de demersuri în justiţie.
Primarul de la Albeştii de Muscel nu şi-a căutat dreptatea doar la instanţele din ţară. În anul 2017 el a pornit o acţiune împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. „M-am adresat la CEDO fiindcă am pierdut fără motiv la Înalta Curte”, ne-a precizat primarul Manta. Iar în această săptămână, 53 de judecători de la CEDO se ocupă de tot atâtea cauze din întreaga Europa pentru dezbateri ale proceselor şi luare de decizii. Cazul lui Manta este programat pentru joi, 26 septembrie. „Din ce informaţii am eu, cred că se va da decizia finală”, ne-a declarat primarul muscelean.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii