Web Analytics

Primarul Cristian Gentea, nemulţumit de funcţionarii din compartimentul de urbanism: „În proporţie de 90%, nu au niciun fel de legătură cu urbanismul!”

de | 25.02.2021 13:19 | Actualitate, Politica si Administratie

# Dezvoltatorul mall-ului din Tudor Vladimirescu, Prime Kapital, este supărat pe lentoarea cu care se mișcă funcționarii piteșteni
Primarul Cristian Gentea este nemulțumit de modul în care funcționează compartimentul de urbanism din cadrul Primăriei Pitești și spune că s-a simțit jenat în fața reprezentanților dezvoltatorului Prime Kapital pentru întârzierea funcționarilor municipalității.
„Am avut o întâlnire cu cei de la Prime Kapital în legătură cu mall-ul din Tudor Vladimirescu. Mi-a fost destul de jenă la întâlnirea asta pentru că dumnealor au venit să se plângă de faptul că lucrurile merg foarte greu la Pitești. Nu s-a făcut nimic. Factorii de decizie cu care m-am întâlnit mi-au spus că investitorii sunt foarte deranjați de acest lucru și în orice moment ar putea să spună: stop, mergem în altă parte! Oamenii ăia depuseseră documentația pentru certificatul de urbanism în urmă cu două luni. Am avut discuții cu cei de la urbanism și le-am spus că ori lucrează așa cum trebuie, ori își văd de treabă în altă parte, în funcție de CV- urile și de pregătirea dumnealor. Din păcate, în proporție de 90%, nu au niciun fel de legătură cu urbanismul! Pe mine mă uimește delăsarea, greșelile și lipsa de organizare”, a mai spus primarul.
Citește și Dr. Tiberiu Irimia, membru în Comisia de Urbanism din CL Piteşti: „Blocuri de multe etaje într-un cartier de case nu voi accepta să se mai construiască în Piteşti”
Citește și Fraţii Rădulescu au găsit înţelegere la Consiliul Local Piteşti / Blocul de 6 etaje ridicat lângă depozitul de armament merge mai departe
Conform acestuia, Ruxandra Cruțescu, arhitectul șef al Piteștiului, a întârziat chiar și de la întâlnirea cu cei de la Prime Kapital, iar, în explicațiile acesteia în fața executivului, vina a fost aruncată pe oamenii din subordine. De altfel, printre funcționarii angajați la Urbansim se află chiar o doamnă biolog de profesie, după cum a confirmat chiar primarul Gentea. De asemenea, edilul a mai spus că răspunsul la sesizările piteștenilor legate de urbanism întârzie nepermis de mult și a impus o nouă procedură de lucru pentru cei care au ca atribuții disciplina în construcții, dar și poliția locală și compartimentul de urbanism. În ceea ce privește mall-ul din Tudor Vladimirescu, dezvoltatorul a depus actele pentru obținerea autorizației de mediu și speră ca până în 30 iunie să aibă toate aprobările, iar din partea municipalității a obținut promisiunea că va elibera autorizația de construcție pe loc. Se estimează, așadar, că în toamna anului 2023, mall-ul va fi funcțional.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dar cei care au gandit si votat proiectul reabilitarii bazinului olimpic acoperit au legatura cu bunele intentii ?
    Cred ca bazinul a fost construit in 3 ani.
    Voi ati acceptat 2 ani sa schimbe inlocuiasca ferestrele, pentru asta chir trebuia inchis bazinul ?
    Puteti gandi o solutie sa functioneze un balon pe bazinul exterior, racordat la sistemul de reciclare al bazinului interior !
    Aveti ingineri in Primarie ??!!
    Sa va fie rusine !!!
    Diletanti si impostori in cheltuirea banului public