Web Analytics
scris miercuri, 20.09.2023

Primarul Cristian Gentea, amintiri despre arena de fotbal care se demolează

„Am fost un elev foarte bun, nu lipseam de la ore. Singurul om care mă făcea să lipsesc era Nicolae Dobrin”, spune edilul-şef al Piteştiului

Moment istoric în seara zilei de duminică, 17 septembrie, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti. După câteva miuțe demonstrative susţinute pe gazon de copiii de la FC Argeş, dar şi după o ceremonie emoţionantă în care primarul Cristian Gentea şi Gica Dobrin i-au premiat pe juniori, dar şi pe fostele glorii ale echipei din Trivale, nocturna a fost stinsă, iar un buldozer dotat cu pickamer a început să spargă peretele unei peluze. În mod simbolic a fost dat astfel semnalul că începe demolarea legendarei arene din Trivale. Am găsit un prilej și i-am adresat câteva întrbări edilului-șef al Piteștiului.

Primarul Cristian Gentea, amintiri despre arena de fotbal care se demolează

„M-am simțit foarte bine când Marin Radu II mi-a spus că n-ar veni, dar nu poate să mă refuze”

D-le primar, cine a fost cu ideea organizării unui astfel de eveniment?

– Îmi doream foarte mult să facem acest eveniment, iar inițiativa, cu tot ce veți vedea în seara asta, a fost a lui Daniel Stanciu.

La sugestia cui?

– A mea. Dar să știți că, dincolo de ce se vorbește, el pe treburile astea chiar e bun. El s-a ocupat…

Cine a invitat fostele glorii la eveniment? V-ați implicat?

– Numai eu am vorbit cu foarte mulți. Am vorbit personal, pentru că, uite, vă dau un exemplu: nu știu care este supărarea marelui nostru jucător Marin Radu II, dar m-am simțit foarte bine în momentul în care mi-a spus că n-ar veni, dar nu poate să mă refuze. Și pe dl Mihai Zanfir (în acel moment, trecea pe lângă noi – n.a.) l-am sunat. Am vorbit inclusiv cu dl Remus Vlad, am vrut să-i trimit o mașină la Cluj și să mă ocup și de cazare, dar e greu… Cu dl profesor Dima am vorbit și ne-am ocupat de transport. Am luat legătura și cu dl Marcel Pigulea, chiar și cu dl Vasile Florescu – dl Sevastian Tudor mi-a spus că este cel mai vechi – am vorbit personal, era plecat în Grecia de două zile și azi mi-a dat mesaj să-mi mulțumnească încă o data; a spus că îi pare foarte rău, că apucase să plece…

D-le primar, ce amintiri vă leagă de acest stadion?

– Multe, multe. N-o luați ca pe o lipsă de modestie, dar, venind dintr-o comună de la 40 de kilometri de Pitești, și stând la cămin, la Liceul de matematică-fizică Nr. 1, la „Odobescu”, am fost un elev foarte bun. Nu lipseam de la ore. Singurul om care mă făcea să lipsesc era Nicolae Dobrin. Am fost la meciul cu Nottingham, la cel cu Valencia, la cel cu AEK, le-am văzut pe toate…

Citește și Debut cu dreptul al fotbalistelor de la FC Argeș în noul sezon al ligii secunde

„Demolarea – mai devreme de șase luni. Construcția – eu zic că doi ani și jumătate”

Toată lumea vorbește acum despre demolare, e normal. Și că va dura șase luni. Despre construcția noii arene ce ne mai puteți spune?

– Eu zic că va fi mai devreme de șase luni. Știți că a fost o perioadă când se spunea chiar că sunt un mincinos, că nici măcar nu se mai demolează, că banii s-au pierdut… Vedeți că nu s-a întâmplat nimic din toate astea? Într-adevăr, este acea… competiție națională de contestații; a început din nou și ne ține de la multe lucrări. Dar iată că se demolează pentru construcție. CNI este în evaluare. Sunt cele mai mari șapte firme din România care au făcut stadioane; așa mi s-a spus. Totul se face prin CNI, iar noi suntem beneficiari. Cum a fost la Sala Polivalentă, spre exemplu.

De la anul, probabil din luna martie, va începe construcția noului complex sportiv?

– Eu zic că mai devreme. Când s-a semnat contractul, am discutat cu constructorul și el a spus că nu are cum să ia mai mult de trei-patru luni de zile…

Citește și FC Argeș – Unirea Dej 2-0. Piteștenii au obținut prima victorie în acest sezon

Iar construcția, apoi?

– Eu zic că până atunci va fi semnat contractul cu firma câștigătoare. Erau 33 de luni, cu proiectare cu tot. Dar proiectul, practic, e făcut de noi, cu o firmă. Și atunci ar trebui să dureze mai puțin; eu zic că doi ani și jumătate.

Cât despre echipă, ce mai aveți de zis?

– Astăzi ei sunt încă la antrenament, nu-mi doresc decât să vină să dea mâna cu Radu II, cu nea Vasile Stan… Și poate că le va fi jenă așa un pic și… să se vadă mâine la meciul de la Mioveni (FC Argeș a învins, luni, pe Unirea Dej – n.a.).

După cum se vede, sunteți dintre cei care speră că FC Argeș va redeveni ce a fost odată…

– Și care suferă că situația actuală nu este cea pe care mi-o doresc.

Citește și Fostele glorii ale FC Argeş, onorate duminică pe arena unde au scris istorie

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *