Web Analytics

Primarul Cornel Ionică: „Mă susţin singur, n-am nevoie să mă susţină nimeni”

de | 11.10.2018 13:08 | Politica si Administratie

De la discursul spășit-emotiv, rostit după ce a pierdut definitiv procesul cu ANI la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru conflict de interese, primarul Piteștiului pare că și-a mai revenit, adoptând un ton ofensiv. Acum, Cornel Ionică susține că va uza de toate căile legale pentru a întârzia punerea în executare a sentinței, după modelul folosit și de alți primari și parlamentari aflați în situație similară. Edilul spune că n-are nevoie de susținerea nimănui, nici măcar a partidului care l-a sprijinit să candideze la funcţia de primar și că nu vede de ce la nivelul PSD Argeş s-ar discuta rămânerea sa în funcție. Nici nu vrea s-audă de subiectul eventualului său succesor la fotoliul de primar după epuizarea căilor de atac, asta în condițiile în care ţine să întărească afirmația potrivit căreia n-are nicio problemă cu plecarea din funcție. Vă prezentăm un scurt interviu cu primarul Cornel Ionică făcut luni, la deschiderea ”Toamnei piteștene”, la finalul căruia edilul a încheiat patetic la adresa reporterului de la Jurnalul de Argeș: „Nu mai înfigeți cuțitul!”

„Una este incompatibilitatea și altul coflictul de interese”

# Cine vă susține şi cine nu în problemele pe care le aveţi cu ANI?
– E momentul cel mai important pentru treaba aceasta. Am discutat deschis și oriunde voi discuta deschis această problemă și n-am nevoie să mă susțină nimeni, pentru că mă susțin singur. Nu este un moment fericit în viața mea, n-am omorât pe nimeni, n-am furat nimic, iar legislația îmi dă niște posibilități, nu ca să mă lupt sau să mă bat, ci ca să rezolv problema. Nu este nicio problemă dacă plec acasă, chiar nicio problemă, dar lucrurile care s-au întâmplat s-au întâmplat în maniera în care s-au întâmplat, în anul 2009. Am plătit mult pentru asta, liniște, bani, timp și tot ce vreți dumneavoastră, legat de acest eveniment. ANI constată în situația care sunt și, dacă vedeți, s-a făcut mare confuzie… Spun numai atât: una este incompatibilitatea și altul este conflictul de interese…

„Unii ziariști fac exces de zel”

# În PSD Argeș s-a discutat situația dumneavoastră? Colegii vă susţin?
– Da’ de ce să se discute în partid? De ce s-ar discuta? Am discutat ca oameni, ca colegi. N-am avut nicio problemă, nici n-o să am. N-am nicio problemă! Există, dar nu vreau să intru pe elementele prevăzute de lege, că nu-i momentul acum, nici nu vreau să o fac. Ce să discut acolo? În situația mea sunt mulți primari la nivel de țară, fiecare cu situația lui, parlamentari, de asemenea… Legea își va spune cuvântul! Și n-am o problemă ca să nu mă încadrez în situația asta. Chiar dacă unii ziariști fac exces de zel – e dreptul lor, că oamenii trebui, să știe de subiect – s-au preocupat de nouă ani în aceeași măsură. Unii, treaba lor, nici n-au abordat, nici n-au deschis un cuvânt, ziare importante, chiar posturi de televiziune, care nici n-au amintit măcar ceva în legătură cu lucrul acesta…
Dar chestiunea este mediatizată de foarte mulți ani și ce mi s-a întâmplat mie pentru prelungirea unui contract care funcționa din 93, prelungit în 2009, fără să-mi spună cineva… Votul meu n-a fost determinant, n-a fost vot cu însușire de foloase materiale. Un asemenea proiect nici nu mai venise în Consiliul Local, de atunci nici n-a mai venit, căci contractele, ca de exemplu acesta, se încheie la Centrul Cultural, fără ca eu să știu, sau Consiliul Local, că așa prevede legea… M-am băgat în seamă să votez, fără să știu ce fac.

„Nu mai înfigeți cuțitul. L-ați înfipt de 200 de ori!”

# Au existat speculații referitoare la cine va urma la conducerea primăriei după ce veți uza de toate căile de atac….
– Mi-ajunge! Nici n-am ce să spun. Punct. N-am primit nici raportul ANI. Nu mai înfigeți cuțitul. L-ați înfipt de 200 de ori!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii