Web Analytics
scris luni, 01.10.2018

Primarul Cornel Ionică a pierdut definitiv procesul cu ANI și își poate pierde mandatul

Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni 1 octombrie apelul formulat de primar împotriva sentinței Curții de Apel Pitești din octombrie 2016 prin care se constata că acesta s-a aflat în conflict de interese. În 2016, ANI a emis un raport de evaluare din care rezulta că primarul Ionică s-a aflat în conflict de interese: „În perioada exercitării mandatului (de viceprimar, n.r.) 2008-2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local Piteşti, din 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural). De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Piteşti, din 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti şi S.C. D&D General Invest SRL, societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. 1 din Legea nr. 215/2001 şi dispoziţiile art. 75, lit. a şi art. 77, alin. 1 şi 2 din Legea nr. 393/2004”.

Primarul Cornel Ionică a pierdut definitiv procesul cu ANI și își poate pierde mandatul

Primarul Cornel Ionică spune că ”O să văd ce căi de atac mai există. Am vorbit și cu avocații și pot urma calea de atac la Tribunal, existând posibilitatea solicitării de repunere pe rol”.

„Conform procedurii standard în astfel de situaţii, decizia instanţei supreme trebuie transmisă secretarului municipiului, care va lua act de ea, după care o va transmite Prefecturii Argeş. Pasul următor este ca, după ce vom primi o solicitare în acest sens de la ANI, vom emite un ordin de încetare a mandatului înainte de expirare”, a precizat prefectul Emilian Dragnea.

În cazul în care primarul Cornel Ionică îşi va pierde mandatul, există posibilitatea ca unul dintre cei doi viceprimari, Sorin Apostoliceanu sau Laurenţiu Zidaru, să asigure interimatul până la alegerile locale din iunie 2020 ori să fie organizate alegeri anticipate.

 

Denis Grigorescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită