Web Analytics

Primarul comunei Bogaţi, Ion Gîrleanu: ”Cine luptă pentru dreptate, cinste, libertate luptă pentru Dumnezeu, apără familia, moşia, cultura, limba, legea, neamul”

de | 9.06.2022 12:24 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

De sărbătoarea Înălțării Domnului are loc pomenirea tuturor eroilor, ostaşilor şi luptătorilor români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român. Și în comuna Bogați, pe 2 iunie 2022 au fost cinstiți, așa cum se cuvine, eroii neamului, la depunerea de coroane participând inclusiv elevii din comună.

”Mai presus de toate, azi, neamul nostru îşi serbează istoria eroismului său legendar, personificat prin eroi. Este istoria sufletului românesc împodobit cu bogate realizări ale virtuţilor de bărbăţie şi vitejie străbună prin care s-a clădit viaţa României de azi şi se plămădeşte România de mâine. În ceasurile grele şi hotărâtoare ale poporului român, ei au înţeles că viaţa noastră nu trebuie să se măsoare cu lungimea anilor, cu bogăţia plăcerilor, cu umilinţă şi robie, ci cu puterea de muncă, cu luptă, cu jertfă, cu eroismul, cu dragostea şi cu afirmarea idealului ce trebuie slujit. Sunt brazde adânci în istoria neamului din care au răsărit idealuri şi împliniri măreţe – jertfa lor a fost motivată de faptul că cine luptă pentru dreptate, cinste, libertate luptă pentru Dumnezeu, apără familia, moşia, cultura, limba, legea, neamul.

Citește și Autorităţile locale de la Bogaţi au rezolvat problema câinilor fără stăpân

Eroii nostri sunt născuţi din credinţa, hărnicia, truda şi jertfa poporului. Ei au crezut în fiinţa neamului, pe altarul căruia au adus cea mai sublimă jertfă: Viaţa!… şi au lăsat ca pe osemintele lor de jertfă să se ridice măreţul edificiu: România! Cinstim astăzi eroii care, nu de puţine ori, au apărat idealurile naţiunii cu preţul vieţii lor. În urma acestora au rămas familii îndurerate, copii nemângâiaţi şi o ţară demnă, în care trebuie să construim pentru viitorul copiilor noştri. Menţinerea permanentă în atenţia urmaşilor noştri a trecutului eroic are menirea morală de a aminti generaţiilor viitoare că poporul român a supravieţuit în istorie prin luptă şi jertfă, prin credinţă şi sacrificiu.

Datoria de a apăra ţara şi poporul român rămâne sacră, iar răsplata cea mai mare pentru cei care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă rămâne cinstirea memoriei şi faptelor lor. Se spune că eroii nu mor atunci când sunt căzuţi în mormânt, ci atunci când sunt căzuţi în uitare. De aceea autoritățile locale nu își uită eroii comunei noastre și îi omagiază în fiecare an la sărbătoarea Înălțării Domnului, încercând să transmitem generațiilor tinere moștenirea neprețuită reprezentată de curajul și simțul datoriei de care au dat dovadă”, a spus primarul Ion Gîrleanu. Ca de fiecare dată, la eveniment a fost prezentă Asociaţia Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Argeș, reprezentată de profesor Constantin Vărășcanu, dar și Corul Veteranilor de Război „Mihai Viteazu”, reprezentat de președintele Vasile Mandu.

Citește și Primăria Bogaţi a achiziţionat utilaje pentru reabilitarea tuturor străzilor

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *