Web Analytics

Primarul Clujului a premiat municipiul Curtea de Argeș pentru un proiect amplu de modernizare a transportului public

de | 8.12.2021 09:59 | Actualitate, Politica si Administratie

Municipiul Curtea de Argeș a primit de Sf. Nicolae Trofeul „Excelență în transport public și mobilitate”, cu ocazia Galei AMR 2021 – ediția a IV-a, eveniment ce recompensează performanța administrațiilor municipale și constituie un exercițiu de multiplicare a bunelor practici. „Vă transmit felicitări personale și aprecieri în numele Asociației Municipiilor din România pentru implicarea și rezultatele remarcabile de care municipalitatea pe care o reprezentați a dat dovadă!”, a fost mesajul transmis de președintele AMR, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. La rândul său, edilul Panțurescu a declarat: „Trofeul și aceste cuvinte sunt o onoare pentru mine și colegii care lucrează la proiectele finanțate din fonduri europene și, de asemenea, ne încurajează să continuăm în același ritm!”

CITEȘTE ȘI: Premierul Ciucă: “S-a luat în discuţie să se iniţieze un nou proiectcu privire la certificatul COVID”

Proiectul premiat la Gala AMR 2021 este „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”, un ansamblu de lucrări ce va schimba complet transportul public local din Orașul Regal. Obiectivele specifice sunt: Realizare garaj/autobază, inclusiv infrastructura tehnică aferentă; Modernizarea transportului în comun prin achiziționarea de autobuze electrice (14 buc.); Construirea/amenajarea/modernizarea stațiilor de transport public; Construirea stațiilor de alimentare a autobuzelor electrice; Modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat; Crearea/extinderea/modernizarea sistemelor de bilete de călători; Reabilitare stradă Lt. Pavelescu – cele două tronsoane care asigura accesul spre garaj/autobază. Printre rezultatele generale așteptate se numără scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (tone echivalent CO2/an): primul an de după finalizarea implementării proiectului (2023) – 1.091; ultimul an al perioadei de durabilitate a contractului de finanţare (2027) – 1.272.

CITEȘTE ȘI: Automobile Dacia – printre companiile care ar putea fi lovite de “Taxa de solidaritate” 

Amintim că proiectul a debutat în 04.07.2019, iar lucrările vor trebui să fie gata pe 31.10.2022. Valoarea totală a acestuia este de 47.028.577,51 lei, din care contribuția UE( FEDR) – 37.345.253,38 lei; contribuția de la Bugetul Național – 5.711.627,01 lei; contribuția beneficiarului – 938.211,84 lei.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii