Web Analytics

Primăriţa Ioana Jenica Dumitru a început să strângă semnăturile pentru dizolvarea Consiliului Local Ştefăneşti

de | 27.09.2018 14:00 | Politica si Administratie

Chiar dacă marți, 25 septembrie, 12 din cei 17 consilieri s-au prezentat la ședința extraordinară convocată pentru ora 10 (spre deosebire de săptămâna trecută, când au fost doar trei), primarul orașului Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, a decis declanșarea procedurii pentru dizolvarea Consiliului Local. „Mai întâi trebuie să reușim strângerea semnăturilor de care avem nevoie, 3.200”, ne-a declarat edilul care a început completând cu propriile date tabelul care va circula printre locuitorii din Ștefănești, în următoarea perioadă. În ședința extraordinară de marți, 25 septembrie, au fost votate trei proiecte. Este vorba despre un proiect de hotărâre inițiat de primar privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local Ștefănești în Consiliul de Administrație și Comisia de Evaluare a calității educaționale a unităților școlare de pe raza orașului Ștefănești; aprobarea rectificării bugetului local pe 2018 și proiectul de hotărâre inițiat de primar privind acordarea unui premiu de excelență unui elev al Liceului Tehnologic Dinu Brătianu, din localitate, care a obținut mențiune la Olimpiada pe meserii, faza națională.

Preşedintele organizaţiei PSD Ştefăneşti, Nicolae Velcea: „Nu ştiu de ce este doamna primar supărată şi face dânsa iniţiative de una singură, când încă mai e membră PSD!”

Președintele organizației PSD Ștefănești, deputatul Nicolae Velcea, nu este de acord însă cu acest demers al primăriței, de declanșare a referendumului, declarând:
„Dacă mă întrebați pe mine, știu că a fost o ședință extraordinară săptămâna trecută, i-a chemat pe consilieri de la ora 10, deși convocarea ar trebui să se facă în anumite condiții, să te asiguri că ai cvorumul… Potrivit legii, însă, dizolvarea Consiliului se face dacă două luni consecutiv nu se prezintă consilierii la ședința ordinară sau trei luni consecutiv nu se adoptă nicio hotărâre de Consiliu, sau dacă toți demisionează. Sau mai există această inițiativă, să se strângă 25% din semnături de la alegătorii din UAT-ul respectiv. Nu știu însă de ce este doamna primar supărată și face dânsa inițiative de una singură, când încă mai e membră PSD. Pe mine nu m-a întrebat!”

„Doamna primar nu a dorit niciodată să stăm de vorbă toți la masă”

Tot deputatul Nicolae Velcea ne-a mai declarat: „Uitați-vă și dumneavoastră, dânsa a ieșit primar cu 2.500 de voturi… la cât a făcut dumneaei în Ștefăneștiul acesta, eu zic să ia în calcul… Sunt 180 de hotărâri de la începutul mandatului care nu au fost duse la îndeplinire. Ce s-a făcut în Ștefănești? Din faptul că a existat un excedent atât de mare la buget, rezultă că nu prea a făcut nimic, nu?! Și atunci de ce să vrei să faci un proiect fără să stai de vorbă cu cei care ți-l aprobă și să le explici de ce e benefic, prioritar, să îl prioritizezi? Eu i-am spus și m-am oferit să îi strâng pe toți consilierii, și dacă unul dintre ei nu votează ceea ce este în interesul cetățeanului, eu promit că iau măsurile cele mai drastice. Dar nu așa, inițiază proiectul, îi pune în fața faptului împlinit, fără explicații, fără nimic, îi pune să voteze. Adică să facem proiecte, să plătim studii și de fapt să nu realizăm nimic! Nu așa, nu se lucrează așa! Înainte de a iniția, mi se pare corect să stai de vorbă, mai ales că faci parte dintr-o formațiune politică datorită căreia ai ajuns ce ai ajuns. Eu mi-am arătat disponibilitatea față de dânsa de atâtea ori. Nu a dorit niciodată să stăm de vorbă toți la masă”.
Alina Crângeanu

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii