Web Analytics

Primăriţa Câmpulungului: „Ne gândim să amenajăm o tabără pentru refugiaţi”

de | 3.03.2022 12:36 | Actualitate, Politica si Administratie

În condițiile în care mai mulți câmpulungeni au transmis Primăriei faptul că sunt dispuși să ajute în situația celor refugiați din Ucraina, Elena Lasconi a anunțat că toate intențiile pot fi anunțate la sediul administrației locale. Primărița a luat legătura cu cei de la Sighetu Marmației, oraș care este asaltat de refugiați de război, pentru a transmite către 14 localități de dincolo de graniță faptul că municipiul Câmpulung poate primi familii de ucraineni.

Și ajutoare vor fi trimise de la Câmpulung. Primărița vrea să atragă ONG-uri locale în acțiunea de strângere de alimente și materiale destinate oropsiților de război. Mai mult, Lasconi are și altă intenție. ”Mă gândesc și la un loc în care am putea ridica o tabără de refugiați, dacă lucrurile se înrăutățesc în Ucraina”, a declarat aceasta.

Citește și Câmpulungul vrea brăţările de la Rucăr

Ucraineni, da, sirieni, nu!

Între anii 2013-2015 s-a vehiculat ipoteza în care municipiul muscelean ar putea găzdui refugiați, cu deosebire sirieni, spațiul destinat acestui scop fiind clădirea fostului Centru de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi. Atunci, localnicii nu au fost deschiși situației, fiind organizat și un miting împotriva aducerii imigranților în localitatea din Muscel. Ulterior nu s-a mai pus această problemă, deși clădirea vizată nu are acum nicio destinație, încercările Primăriei de a o prelua de la Ministerul Afacerilor Interne fiind fără succes.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Carte-document despre istoria medievală a Câmpulungului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *