Web Analytics

Câmpulungul vrea brăţările de la Rucăr

de | 10.02.2022 13:16 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

Doi căutători de comori autorizați au descoperit anul trecut, la Rucăr, două brățări din argint datând dinaintea colonizării Daciei de către romani. Obiectele, cu o mare valoare din punct de vedere arheologic, au fost predate conform legii și au ajuns în custodia Muzeului Județean de Istorie Argeș, însă acest lucru a deranjat Câmpulungul. Potrivit directorului Muzeului din municipiul muscelean, brățările își au locul în instituția muzeală de proximitate, adică la cea din Câmpulung.

”Avem capacitatea să deținem piese de tezaur, avem deja asemenea obiecte, așa că nu ar fi nicio problemă din acest punct de vedere. Mai mult, avem capacitatea arheologică necesară de a face cercetarea și evaluarea brățărilor”, susține directorul Alexandru Oprea (foto).

Acesta spune că a făcut demersuri la Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor pentru a obține custodia brățărilor. Răspunsul a fost pozitiv, dar nu explicit, în condițiile în care custodia poate fi temporară sau permanentă. Dacă e cea temporară, atunci obiectele stau într-un muzeu doar pentru cercetare și evaluare, dacă e permanentă, atunci pot ajunge într-o colecție după ani de zile în care altcineva a avut custodia pe un anumit termen. O altă serie de adrese va lămuri situația, adică locul în care vor putea fi văzute de vizitatori cele două brățări de la Rucăr.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Muzeul Câmpulung a fost decorat de preşedinte

Citește și Vestigii daco-romane la Muzeul Câmpulung

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *