Web Analytics

Primăria şi SEdC Mioveni dau startul campaniei de colectare a uleiurilor şi grăsimilor vegetale uzate

de | 28.09.2017 12:29 | Politica si Administratie

19 mioveniPrimăria orașului Mioveni și Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni dau startul, pe 2 octombrie, campaniei de colectare a uleiurilor și grăsimilor vegetale uzate de la populația din Mioveni, prin amenajarea unui punct de colectare la Piața Agroalimentară „Dacia”.

Aici, cetățenii pot aduce uleiul menajer uzat colectat, evitându-se astfel aruncarea lui la canalizare, o practică deloc sănătoasă pentru mediul înconjurător. Scopul acestei campanii este de a încuraja cetățenii orașului Mioveni să colecteze o cantitate cât mai mare de ulei alimentar uzat generat în gospodaria proprie, astfel încât acesta să ajungă cât mai puțin în mediul înconjurător. Până la deschiderea campaniei, pe 2 octombrie, cetățenii pot colecta uleiul uzat, astfel: lăsați uleiul folosit să se răcească înainte de a-l colecta, strecurați resturile de mâncare înainte de a-l turna în recipientul de colectare, turnați uleiul uzat într-un recipient curat, cu capac etanș și aduceți uleiul la punctul de colectare din Piața Agroalimentară „Dacia” din Mioveni.
Este foarte important ca uleiul comestibil uzat să nu fie amestecat cu alte substanţe precum apă, chimice, detergenţi, uleiuri minerale, sintetice, resturi animale sau vegetale sau orice alte impurităţi.
Punctul de colectare va rămâne deschis și după această dată, în acest sens Primăria orașului Mioveni a încheiat contract cu o firmă care va pune la dispoziție un recipient special pentru stocarea temporară a acestui deșeu și va ridica cantitatea colectată conform unui grafic.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii