Web Analytics

Primăria Mioveni se implică în dezvoltarea învăţământului dual

de | 11.01.2018 13:23 | Politica si Administratie

19 mioveniJoi, 11 ianuarie, de la ora 11.00, la Primăria Mioveni va avea loc o întâlnire în care se va propune identificarea nevoilor de formare profesională a elevilor prin învăţământul dual, cifra de școlarizare și implicit sprijinirea acţiunilor de promovare a acestui tip de învăţământ. Întâlnirea este organizată de primăria orașului Mioveni, Asociația Constructorilor de Automobile din România și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, în parteneriat cu o serie de importanți agenți economici din zonă. La eveniment vor participa reprezentanți ai guvernului, ai administrației județene și locale, conducerile unităților de învățământ vizate, parlamentari, oameni de afaceri direct interesați de dezvoltarea și implementarea la Mioveni a acestui proiect. Discuțiile vor fi conduse de către doi reprezentanți ai ministerului prin Victor Stelian Fedorca-consilier de stat al premierului Mihai Tudose pe probleme de învățământ și Cornel Bertea Hanganu-consilier în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului.
Lipsa specialiștilor creată în piața forței de muncă, dar și un slab interes al tinerilor față de școlile profesionale au determinat mai multe companii să se implice în sistemul educațional creând aceste școli profesionale în sistem dual, unde au posibilitatea de a-și crește viitorii angajați după propriile preferințe.
Învățământul profesional dual permite accesul gratuit la programe de pregătire tuturor absolvenților de gimnaziu care doresc să urmeze cursurile, până la vârsta de 26 de ani.
Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți corelarea dintre oferta învățământului profesional și tehnic și nevoile de dezvoltare socio – economică la nivel județean sau local, prin implicarea materială a agenților econimici în realizarea învățământului dual.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii