Web Analytics

Primăria Curtea de Argeș vrea să facă pasarelă supraterană pentru biciclete pe strada Râmnicu Vâlcea. Contractul pentru proiectare și lucrări, scos la licitație

de | 12.05.2022 10:04 | Actualitate, Politica si Administratie

Proiectul prin care se vor construi staţii de închiriere biciclete, o pasarelă supraterană cu dublu sens pentru biciclete şi vor fi modernizate trotuarele de pe strada Râmnicu Vâlcea prinde contur. După ce a obţinut finanţarea, acum administraţia locală a Orașului Regal a anunţat lansarea licitaţiei pe SICAP pentru achiziția serviciciilor de proiectare şi lucrări.

De curând, Primăria Curtea de Argeş a scos la licitaţie un contract pentru „Achiziție servicii de proiectare și inginerie faza SF + faza PT și asistență tehnică, pentru obiectivul de investiții Creşterea mobilitaţii urbane nepoluante prin investiţii de tip integrat în soluţii inteligente aferente Coridorului de mobilitate integrată Sud Vest – Centru (strada Râmnicu Vălcea – Bulevardul Basarabilor) al Municipiului Curtea de Argeș”. Valoarea estimata a contractului este de 1.037.000 lei, iar data licitaţiei a fost programată pentru 30 mai a.c..

Citește și: Precipitații abundente la Coșești și Aninoasa. Au intervenit pompierii

Lucrările constau în amenajarea unui sistem de Bike-sharing şi extinderea sistemului de bike-sharing existent prin amplasarea a încă maxim 4 stații automatizate de închiriere biciclete cu un număr de maxim 40 de biciclete. Fiecare staţie automatizată de închiriere biciclete va avea minim 15 locuri de andocare. Pe traseu se vor amplasa si rasteluri pentru parcarea de scurtă durată a bicicletelor cu un număr de minim 20 de locuri.

Proiectul prevede şi construirea unei pasarele cu dublu sens pentru pista de biciclete care va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea și strada 1 Decembrie 1918 și va avea o lungime de aproximativ 1 kilometru, conform interesargesean.ro. Pe o distanță de aproximativ 170 m din lungimea aferentă a pasarelei nu vor exista elemente de sprijin de tip stâlpi, iluminarea acesteia fiind realizată atât deasupra cât și dedesubt, prin intermediul bandei LED dar și prin conectarea surselor de iluminare la sistemul de iluminare al municipiului. Se va realiza şi o pistă de biciclete cu o lungime de aproximativ 6,5 km, dispusă pe traseul aferent str. Râmnicu Vâlcea, pasarelă care face legatura între str. Râmnicu Vâlcea şi str.1 Decembrie 1918 şi pe str. Pompieri până la intersecţia cu Bd. Basarabilor. Lățimea acesteia va fi de 1 metru pe sensul de mers. Având în vedere existența șanțului pentru colectarea apelor pluviale, pe str. Râmnicu Vâlcea va fi necesară redimensionarea acestuia și montarea unei rigole carosabile de scurgere pentru a permite posibilitatea construirii pistei de biciclete sau a trotuarului pietonal. (A.N)

Citește și: Mioveni. Se lucrează la podul peste Râul Argeșel

Foto: www.interesargesean.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *