Primari cu dosare penale din timpul campaniei electorale

de | 28.06.2012 17:22 | Politica si Administratie

Trei primari argeșeni au dat cu subsemnatul la poliție pentru niște incidente în care au fost implicați în timpul campaniei electorale. La doi dintre ei, Florin Frătică de la Bradu și Mircea Popescu de la Popești, li s-a făcut dosar  pentru dare de mită: 300 de lei în cazul primului și 200, în cazul celui de-al doilea. Al treilea edil, Liviu Poșircă de la Vulturești, este cercetat în urma unei reclamații că l-ar fi răpit și apoi sechestrat pe fiul  unuia dintre contracandidații la primărie. Previzibil sau nu, toți cei trei edilii se declară nevinovați și pun dosarele penale întocmite pe numele lor pe seama unor înscenări ale contracandidaților.

„Ce poți să spui, despre ceva care nu există?”

Florin Frătică, primarul comunei Bradu: „Nu există așa ceva. Bineînțeles că am dat declarație și am spus că nu există așa ceva. Ce altceva să mai spun? Așa, toată lumea poate să sune la 112 și să reclame orice. Trebuie să existe dovezi, iar în acest caz nu există astfel de dovezi. Nu cunosc faptul că au fost chemate la audieri un număr mare de persoane… Eu am fost întrebat, am răspuns și, din punctul meu de vedere, lucrurile s-au încheiat aici. Ce poți să spui despre ceva care nu există?”.

„Nu am dat mită și punct”

Mircea Barbu, primarul comunei Popești: „Am dat declarație la Poliție pentru faptul că am fost acuzat de mită electorală și atât. Totul este o înscenare pentru că eu nu am dat mită electorală și punct. Este vorba de o înscenare instrumentată de fostul meu contracandidat, Cornel Trâncă, iar cel care a declarat că eu am dat mită electorală era din anturajul fostului viceprimar, Cornel Trâncă. Acea persoană a spus că un consilier care se afla pe locul șapte, pe lista mea, i-a dat 200 de lei. Acel consilier nu a recunoscut asta, eu nu am recunoscut asta… și atunci ce ar mai fi de făcut? Ce ar putea să se mai facă cu și în acest dosar?”.

„Am dat declarație la poliție și cred că totul s-a terminat”

Liviu Poșircă, primarul comunei Vulturești: „Am fost la Poliție, am dat declarație și cred că totul s-a terminat. Nu este nimic adevărat din acuzațiile care mi se aduc. A fost o înscenare înainte de alegeri! Acest copil, Raul Arsenescu, a fost și este o problemă pentru comuna Vulturești. Înainte de alegeri a făcut prăpăd, adică a tăiat cu coasa bannerele, a făcut scandal în bar, numai probleme… De aici și până la ce s-a scris în presă, că l-am răpit şi sechestrat, e cale lungă. Nu e nimic adevărat!”. Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii