Web Analytics

Prima mașină care merge cu apă, omologată în România

de | 9.01.2023 09:48 | Actualitate, Home

A fost omologată prima mașină care merge cu apă. Invenția îi aparține unui bărbat din Baia Mare, care a montat pe autoturismul său un dispozitiv care îi permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin de apă, combinată cu hidroxid de sodiu.

Citește și: Se circulă în condiții de ceață pe A1 București-Pitești

Combustibilul nu este poluant, explică Florin Călăuz, autorul invenției, pentru că are doar emisii de oxigen. În plus, hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil, crescând puterea motorului și scăzând consumul.

 “Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-întors și din nou până la malul marii”, a declarat bărbatul pentru mesajul.ro.   

Citește și: Dumitru Focșa, deputatul AUR care și-a agresat soția, vrea să se ocupe de “stoparea violenței în familie”

 “Vorbim de apă plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea. Hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorină sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru ca în ardere se folosește hidrogen”, a mai declarat inventatorul.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *