Web Analytics
scris vineri, 08.03.2024

Prima emisiune a Înaltului Teodosie de după Sfântul Sinod. Ierarhul tomitan a sfințit Crucea unei noi mănăstiri din Arhiepiscopia Tomisului – a 48-a

Înaltpreasfințitul Teodosie a pus piatra de temelie și a sfințit Crucea unei noi mânăstiri, a 48-a din Arhiepiscopia Tomisului de când este ierarh dobrogean. Redăm Hrisovul mănăstirii „Sfântul Efrem – Episcopul Tomisului ” din localitatea Ciocârlia, județul Constanța, citit de parintele protodiacon Ioan Ardelean:

Prima emisiune a Înaltului Teodosie de după Sfântul Sinod. Ierarhul tomitan a sfințit Crucea unei noi mănăstiri din Arhiepiscopia Tomisului – a 48-a

Citește și: DGA Maramureș. Grefier trimis în judecată pentru cinci infracțiuni!

Hrisovul mânăstirii,,Sfântul Sfințit Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului”, localitatea Ciocârlia, județul Constanța 

„În numele Tatălui, și al Fiului și al Duhului Sfânt. S-a pus piatră de temelie a bisericii acestui schit, cu hramul Învierea Domnului și Sfântul Sfințit Mucenic Efrem, Episcopul al Tomisului, de către Inaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul al Tomisului, în anul mântuirii 2024, luna martie, ziua a-7-a.

Biserica din lemn, care se va remonta, a fost ridicată prima dată în anul 1820, la schitul Garcina – mănăstirea Bistrița, județul Neamț și a fost Sfințită în anul 1820, în dată de 23 August având hramul Învierea Domnului, cu zi de prăznuire în a treia zi de Paști. 

După 100 de ani, în anul 1920 a fost demontată și rezidita în comună Săvinești, județul Neamț, construindu-se biserica nouă de zid în această comună.

În anul 2023, Biserica a fost demontată cu osteneala și supravegherea preacuviosului Părinte Teotim Protosinghelulul, cu sprijinul domnului Cătălin Alan, și adusă la noul schit. „Sfântul Ierarh Efrem al Tomisului”.

Schitul a fost înfințat la data de 23 martie anul mântuirii 2023, pentru că această să fie montată a treia oară. Terenul pentru ridicarea schitului a fost oferit de Consiliul local Ciocârlia, prin bunăvoința și susținerea domnului primar Ionuț Șerb. 

Dumnezeu să binecuvânteze punerea temeliei și lucrările ce se vor săvârși pentru înălțarea acestei biserici și a acestui schit.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *