Web Analytics

Prima ediție a Festivalului sud-coreean la Filarmonica Pitești

de | 21.02.2022 13:05 | Actualitate, Cultură

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire miercuri, 23 februarie, și joi, 24 februarie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia, la prima ediție a Festivalului sud-coreean. Timp de două zile, artiști din Coreea de Sud și dirijorul Ivan Iliev vor aduce în fața publicului celebre lucrări simfonice.

Citește și: Lăcomia fără margini a firmelor de asigurări conduce la demiterea președintelui Consiliului Concurenței

În programul zilei de miercuri, 23 februarie, sunt inluse: W. A. Mozart – Concertul pentru pian și orchestră în Do major (partea a II-a) și Concertul pentru pian și orchestră în La Major (prima parte), Concertul pentru pian și orchestră nr. 23 (partea a II-a), Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor (partea a II-a), L. v. Beethoven – Concertul pentru pian și orchestră în Si bemol Major nr. 2 (prima parte) și M. Bruch – Concertul pentru vioară și orchestră nr. 1 (părțile a II-a și a III-a).

Soliștii serii de miercuri sunt pianistele Jooyoung Kim, Chaewon Lee, Jiwon Jung, Kyuli Ahn și Jihye Shin și violonista Dunia Navarro.

Festivalul continuă joi, 24 februarie, cu alte compoziții celebre interpretate de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijor, Ivan Iliev. În program: E. Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor (prima parte), Concertul pentru pian și orchestră în la minor (partea a II-a), S. Rachmaninov – Concertul pentru pian și orchestră nr2 (prima parte), E. Kalman – Heija in den Bergen și W. A. Mozart – Exsultate, jubilate.

Pianistele Minyoung Lee, Jisun Kim, Jaehee Kim și soprana Yu Soyung sunt solistele serii de joi.

Născut la Vidin (Bulgaria), Ivan Iliev a absolvit Academia de Muzică din Sofia, perfecționându-se ulterior în domeniul dirijoratului de orchestră cu profesori din Statele Unite ale Americii. Doctor în muzică, a susținut numeroase concerte la pupitrul orchestrelor simfonice. Dintre acestea menționăm:  South Bend Symphony Orchestra, Louisiana Symphony Orchestra, Louisiana State University Symphony Orchestra, Orchestra Filarmonicii din Sarajevo, Shumen Symphony Orchestra, Stara Zagora Opera Orchestra, Filarmonica Oltenia Craiova. Are înregistrări la radio și televiziune cu Filarmonica Sarajevo. De asemenea, a a înregistrat un CD de muzică barocă  la pupitrul Orchestrei de cameră  din Sofia.

Citește și: Municipiul Râmnicu Vâlcea – în competiţia ”100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic” 

Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde, participarea publicului fiind de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta obligatoriu masca de protecție.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente. Abonații au intrare gratuită.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *