Web Analytics
scris luni, 28.08.2023

Prima capitala europeană care interzice folosirea trotinetelor electrice

De la 1 septembrie nu se vor mai putea închiria trotinete electrice la Paris, care va deveni astfel prima capitală europeană ce va interzice acest serviciu către populație, a informat, duminică, postul de televiziune RTBF.

Prima capitala europeană care interzice folosirea trotinetelor electrice

Citește și: UE: Peste 52 de milioane EUR pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice în România

Primăria capitalei Franței a anunțat că nu intenționează să reînnoiască contractele cu cei trei operatori privați care aveau flotile din aceste vehicule la Paris. În acest caz, furnizorii acestui serviciu sunt obligați să scoată trotinetele electrice de pe străzile Parisului până la 1 septembrie 2023.

Citește și: Ajutoare din partea Ministerului Muncii pentru familiile victimelor de la Crevedia

Această decizie vine în urma rezultatelor unui referendum privind utilizarea trotinetelor electrice. La votul din 2 aprilie au participat 103.084 de parizieni, 89% dintre ei fiind pentru interdicție. Motivele unui astfel de vot au fost problemele create de trotinetele „împrăștiate” prin tot orașul, dar mai ales preocuparea cu privire la siguranța utilizatorilor acestora.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită