Web Analytics

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 5%

de | 7.04.2022 09:16 | Actualitate, Economie

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 5%, la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni, după ce ţări consumatoare mari au transmis că vor elibera petrol din rezervele strategice, în timp ce Rezerva Federală (Fed) americană a publicat o minută din care reiese că va înăspri politica monetară pentru a tempera inflaţia, transmite agenția de presă News.ro.

Citește și: Posibile sancțiuni financiare pentru România și alte state membre de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Vânzările s-au accelerat până la închidere, indicele de referinţă Brent şi  indicele West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa din SUA, atingând cele mai scăzute niveluri de închidere din 16 martie. Preţul petrolului Brent a încheiat tranzacţiile în declin cu 5,57 dolari, sau cu 5.2%, la $101,07 dolari pe baril, iar cotaţia petrolului WTI a scăzut cu 5,73%, sau cu 5,6%, la 96,23 dolari pe baril. Statele membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) vor elibera 120 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice pentru a încerca să reducă preţurile. Eliberarea de petrol va include 60 de milioane de barili din Statele Unite, potrivit unor două surse familiare cu problema. Acest angajament face parte din anunţul anterior al SUA privind eliberarea unei cantităţi de 180 de milioane de barili. Este pentru a doua oară când IEA eliberează rezerve în acest an şi creşte efectiv oferta mondială cu aproximativ 2 milioane de barili pe zi pentru cel puţin următoarele două luni, în timp ce lumea încearcă să depăşească potenţiala pierdere de petrol rusesc. Grupul are, colectiv, aproximativ 1,5 miliarde de barili în rezerve strategice.

Citește și: Dosare conexate în sarabanda vaccinărilor false

Pieţele de ţiţei au trecut prin săptămâni de volatilitate, preţurile crescând din cauza preocupărilor legate de aprovizionare după invadarea Ucrainei de către Rusia şi sancţiunile ulterioare asupra Moscovei impuse de către Statele Unite şi aliaţii săi.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *