Preţul unui test Real Time PCR pentru depistarea COVID a scăzut faţă de anul trecut

de | 5.04.2021 03:37 | Actualitate

Preţul unui test Real Time PCR pentru depistarea Covid a scăzut faţă de anul trecut, când ajungea până la 520 de lei. O analiză a Consiliului Concurenţei arată că în prezent, în funcţie de clinica medicală unde se efectuează, preţul unui test variază între 270 de lei şi 390 de lei, ceea ce duce la o medie de 322 de lei pentru un test Real Time PCR.

În ceea ce priveşte testele rapide antigen, acestea pot fi achiziţionate pe internet pentru autotestare sau pot fi efectuate într-o clinică medicală. Un test rapid cu recoltare din salivă costă online între 30 şi 59 de lei, iar unul cu recoltare din exudat nazo-faringian, între 26 de lei şi 37 de lei.

 

CITEȘTE ȘI: Gabi Luncă a murit. Încă un nume mare al muzicii lăutărești răpus de COVID 19, după Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga

 

Se pot face şi teste pentru detectarea anticorpilor COVID-19, care se pot face în clinici sau acasă cu kituri cumpărate online.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii