Prețul gigacaloriei ar putea crește, la Pitești! Ce a declarat primarul Cristian Gentea

de | 30.09.2021 13:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Prețul gigacaloriei ar putea crește în perioada următoare, a anunțat edilul Piteștiului în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a declarat că în cursul zilei de mâine, ANRE ar putea să anunțe o creștere cu 80% a prețului gigacaloriei pentru românii branșați la sistemul centralizat din orașele și municipiile din țară.

CITEȘTE ȘI: Pitești – Autoturism cuprins de flăcări pe strada Petre Ispirescu!

De asemenea, primarul Cristian Gentea a mai afirmat că se caută soluții astfel încât piteștenii să nu fie nevoiți să suporte majorările la prețurile pentru gaze și energie electrică, necesare pentru frunizarea căldurii în locuințe.

„Din toate informațiile pe care le am, mâine ANRE va anunța scumpirea gigacaloriei cu 80%. Creșterea la gaze este de 105%, iar la curent este de 30%.m Dacă aveam prețul mediu de 340 lei, populația plătea 260 lei. Eu nu am fost de acord să facem creșteri în timpul iernii, acum am ajuns la limită. Trebuie să facem o ședință extraordinară pentru a vedea ce putem face. A fost discuție în Consiliul Local, suportăm noi o parte, suportă și populația… Încă nu am luat o decizie, dar s-ar putea să fim nevoiți să creștem prețul din cauză că nu putem suporta. În următoarea perioadă trebuie să luăm o decizie.”, a anunțat primarul Cristian Gentea.

Sursa foto: incont.ro

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore
Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 7,76 (ieri 6,35) -persoane...

Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 
Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 

Voiam sa va  spunem ca mult asteptatul concert romanesc din UK, Subcarpati, va avea loc pe 3 aprilie la Electric Ballroom.  Marea revedere Subcarpati era planificata inainte de inceputul pandemiei dar iata-ne ajunsi la momentul in care putem cu certitudine sa va...