Web Analytics

Prețul carburanților a crescut semnificativ în stațiile din România. Motorina se apropie de 9 lei/litru

de | 9.05.2022 10:23 | Actualitate, Economie

Prețurile carburanților au crescut și duminică, încheind o săptămână de scumpiri și de pe o zi pe alta. Prețurile au crescut cu nouă bani bani pe litru de data aceasta, de peste două ori mai mult față de scumpirile cu care am fost obișnuiți în ultima vreme, potrivit economica.net.

Pentru fiecare carburant, prețul a crescut cu nouă bani pe litru duminică, deși în ultimele săptămâni, prețurile se ridicau cu câte patru bani pe litru.

Prețurile carburanților au crescut semnificativ în ultima perioadă, iar scumpirile au avut la la câteva zile distanță ba chiar uneori și de pe o zi pe alta.

Citește și:Chiriţoiu nu e capabil să înțeleagă ce presupune creșterea preţurilor carburanţilor

“Încercăm să ne asigurăm surse de țiței non-rusești, pentru a ne pregăti în cazul în care va fi impus un embargo total importului de petrol rusesc. Într-o oarecare măsură, ne auto-sancționăm. Însă acest lucru vine cu o creștere a costurilor. Estimăm un cost mai mare de aproximativ 16 dolari pe baril, cu un impact lunar total de o singură cifră, în milioane de euro. Doar pentru a vă oferi o estimare, în condiții normale de operare, preluăm un cargo la fiecare 45 de zile”, a explicat directorul general al Petrom, Christina Verchere în cadrul unei conferințe cu analiștii din urmă cu câteva zile, citată de Profit.ro.

România importă 70% din necesarul de petrol al celor trei rafinării ale sale, iar livrările se fac exclusiv cu vaporul, prin Marea Neagră, cosurile de transport și de asigurare crescând semnificativ în context războiului din Ucraina.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. // „Creasca … cat” mai mare , s’ajunga cat mai sus // ; decat ase viata , mai dulce-i …. !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *