Web Analytics
scris vineri, 12.04.2024

Prețul aurului pe piața spot continuă să crească și atinge un nou maxim istoric, de 2.400 de dolari pe uncie

Prețul aurului a crescut cu aproape 3% în această săptămână, iar la începutul sesiunii de azi, a atins un record de 2.400,35 de dolari.

Prețul aurului pe piața spot continuă să crească și atinge un nou maxim istoric, de 2.400 de dolari pe uncie

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Analiștii precizează că războiul din Ucraina și situația tensionată din Orientul Mijlociu alimentează fenomenul de achiziție a aurului de către marile bănci centrale. “Dacă ne uităm în trecut, acest lucru s-a întâmplat întotdeauna, deoarece aurul este un activ sigur în condiții de incertitudine financiară”, a declarat Luca Santos, analist la ACY Securities.

Banca centrală a Chinei a cumpărat constant aur în ultimul an și jumătate și și-a crescut rezerva la aproape 73 de milioane de uncii, la finalul lui februarie. India, Turcia și Kazahstanul și-au majorat, de asemenea, rezervele de aur în primele luni ale anului.

“Ne așteptăm ca prețul aurului să crească în următoarele două luni. Din punct de vedere tehnic, această revenire este rezultatul faptului că prețul aurului a ieșit dintr-o perioadă record de consolidare, de 42 de luni”, a explicat Vincent Tie, director de vânzări al unui dealer de lingouri.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...