presshub.ro: “Singura noastră șansă sunt fondurile europene” – PressHub

de | 17.06.2019 17:46 | Bani europeni

Cât de multe fonduri europene a atras România şi în ce domenii le-a utilizat? În ce măsură România va folosi banii europeni pentru infrastructura mare? Discutăm cu Gheorghe Boeru, președinte Romair Consulting.
Gheorghe Boeru: În cadrul programului infrastructură mare, în cadrul acestui exercițiu al Uniunii Europene, 2014-2020, nu sunt nici măcar zece aplicații de infrastructură mare trimise la Comisia Europeană, ceea ce nu este bine, acest lucru înseamnă că nu sunt cereri de finanțare mai mult de 10%-15% și mai avem un singur an.
RFI: Cine e de vină? Ministerul, administrația?
Gheorghe Boeru: Probabil, așa s-a dorit. Politica guvernului, nefiind foarte aproape de a construi proiecte finanțate de UE. De unde a început problema? De când au fost construite caietele de sarcini pentru viitorii consultanți și în care autoritatea de management, adică Ministerul Fondurilor Europene, a dat un model și a zis: Așa le scoateți la……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed