Web Analytics

presshub.ro: proiecte europene din județul Vaslui care au transformat agricultura de subzistență într-una performantă – PressHub

de | 23.05.2019 20:51 | Bani europeni

Agricultura județului Vaslui s-a transformat radical după aderarea României la UE. În ultimii ani, sute de fermieri au depus proiecte și au absorbit fonduri nerambursabile prin PNDR 2014-2020. Grosul finanțării a vizat achiziționarea de utilaje agricole performante, fiind achiziționate 115 echipamente de ultimă generație. Fonduri importante au fost orientate și spre afacerile din mediul rural, cum ar fi activități meșteșugărești de prelucrare a lemnului, ateliere de confecții și țesături etc. În anii 2017 și 2018, peste 17 milioane de euro au fost investite pentru modernizarea sectorului agricol.

Utilaje de peste jumătate de milion de euro

Unul din beneficiarii proiectelor europene în agricultură este Alexandru Ilaș, care pe submăsura 4.1. a primit o finanțare totală de 507.418 euro. Tânărul fermier își desfășoară activitatea în zona orașului Murgeni, județul Vaslui, iar cu banii din proiect și-a……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii