Web Analytics

presshub.ro: FOTOGALERIE. Cum a fost readus la viață Muzeul Nicolae Minovici cu fonduri europene – PressHub

de | 2.05.2019 17:57 | Bani europeni

Ridicat în imediata apropiere a fântânii Miorița din Capitală de către un medic renumit, cu scopul inițial de vilă de odihnă, a devenit în foarte scurt timp muzeul care adăpostește azi una din cele mai importante colecții de artă etnografică românească. A fost primul muzeu bucureștean de artă populară, inaugurat în 1906. În 2019,  Muzeul Nicolae Minovici tocmai a fost renovat cu fonduri europene.

Muzeul medicului îndrăgostit de arta populară Nicolae Minovici a fost ridicat la marginea Bucureștiului începând cu 1904, pentru a deveni o veritabilă vilă de odihnă a proprietarului. Însă, în 1906, destinația clădirii s-a schimbat radical, devenind adăpost pentru o vastă colecție de artă etnografică românească și, în scurt timp, primul muzeu de profil din București. Renumitul medic și totodată primar de sector Nicolae Minovici punea astfel bazele primului muzeu bucureștean de artă populară.

Dragostea sa……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii