presshub.ro: Cum s-a schimbat comuna tulceană Luncavița cu o echipă de șase oameni și 20 de milioane de euro, fonduri europene

de | 26.03.2019 10:28 | Bani europeni

Comuna tulceană Luncavița, o comunitate cu puțin peste 4000 de suflete din Dobrogea, a atras cu succes din 2007 până azi nu mai puțin de 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. În timp ce 5 milioane au fost atrase de Primărie, 15 milioane au fost atrase de localnici. Pe lângă banii europeni, Primăria Luncavița a mai accesat alte 20 de milioane de euro, nerambursabili, din fonduri elvețiene, norvegiene, guvernamentale sau proiecte private și fonduri prin PNDR. Rezultatul: drumurile au fost reabilitate, comuna este racordată la apă și canalizare, s-a dezvoltat infrastructura educațională, oamenii trăiesc din agroturism și au conservat meșteșugurile locale. 80% dintre gospodării sunt conectate la internet, iar în localitate există WiFi gratuit.

Cum au reușit? Doi oameni, primarul și fratele său, au înțeles două lucruri esențiale pentru dezvoltarea comunității lor: importanța conexiunii la internet și fondurile……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii