Web Analytics

presshub.ro: Cum pierde România bani europeni din cauza crizei forței de muncă – PressHub

de | 13.09.2019 16:33 | Bani europeni

Reprezentanți ai patronatelor, ai universităților și ai autorităților publice încearcă să găsească un set de soluții pentru una dintre cele mai grave crize cu care se confruntă economia românească. Este vorba de criza forței de muncă. Dacă reprezentanții actorilor implicați vor ajunge la un consens, vor stabili toate măsurile care trebuie luate într-un memorandum, după cum au anunțat la Cluj organizatorii seriei de conferințe cu titul Pact pentru Muncă.

Criza forţei de muncă din România are un impact direct asupra absorbţiei de fonduri europene. Mai multe proiecte sunt încetinite sau riscă să fie blocate deoarece nu există suficienţi muncitori pentru a fi duse la bun sfârşit, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

Afirmaţiile ministrului Fondurilor Europene sunt întărite şi de studiile realizate de reprezentanţii confederaţiilor patronale. Acestea arată că, în ultimele luni, în……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii