presshub.ro: Biserica „Înălțarea Domnului” – Domnița Bălașa, restaurată cu bani europeni – PressHub

de | 1.07.2019 07:32 | Bani europeni

Până în ianuarie 2021, când ar trebui să se încheie lucrările, în lăcașul de cult se vor ține slujbe doar în zilele de duminică. Este dorința parohiei de a nu întrerupe, nici pe durata șantierului, ciclul firesc al slujbelor, iar biserica să își continue vocația ei de lăcaș de rugăciune, explică la RFI,  Ionuț Bursuc, manager de proiect. 

Ionuț Bursuc: Actuala biserică a fost construită în anul 1885, pe locul în care au existat alte trei biserici. Prima dintre ele a fost construită în anul 1744 – 1745, de Domnița Bălașa, cea de-a șasea fiică a domnitorului Constantin Brâncoveanu. La câțiva ani după moartea soțului său, Domnița Bălașa construiește o a doua biserică, care este sfințită undeva la 1750. Aceasta este mai mare și cu hramul Înălțarea Domnului. Împreună cu această biserică, Domnița Bălașa a înființat așezămintele brâncovenești, care conțineau un azil pentru străini,……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii