Web Analytics

Presshub. Olosz Gergely in libertate. Din nou mai tare ca legea

de | 15.05.2020 16:05 | Actualitate

Supravegherea judiciară penală temporară a fostului parlamentar UDMR s-a întrerupt, pentru că în România a solicitat casarea sentinței.

Tribunalul din Budapesta a suspendat procedura de preluarea executării pedepsei cu închisoarea a lui Gergely Olosz în cadrul ședinței publice din 3 decembrie 2019, după cum a declarat departamentul de presă al tribunalului ca răspuns la întrebarea de la Átlátszó Erdély, referitoare la extrădarea lui Gergely Olosz.
Din acest răspuns am aflat de asemenea că suspendarea a fost propusă de Procuratura Generală din Budapesta – și anume cu motivul că în România sunt în prezent două proceduri deschise: inculpatul a solicitat casarea sentințelor prin care a fost condamnat definitiv, iar în aceste cazuri instanţa încă nu s-a pronunțat.

Ca urmare a acestei decizii luate de organele din Budapesta, supravegherea judiciară penală temporară a fostului parlamentar UDMR s-a întrerupt, adică el se află în libertate.

Gergely Olosz a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în data de 20 decembrie 2018 de către Înalta Curte de Casație și Justiție din București, pentru trafic de influență. De asemenea, Înalta Curte a dispus confiscarea sumelor de 384 000 de euro și 400 000 de lei, respectiv punerea sub sechestru a completei averi a inculpatului.

citeste mai departe aiciaici

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii