Web Analytics

PRESShub în 2022. Ce am făcut şi cu ce bani

de | 6.01.2023 00:50 | Actualitate, Cultură, Dezvăluiri, Home

2022 a fost anul schimbărilor pentru PRESShub, cea mai răspândită rețea de presă locală din România. În ianuarie, la conducerea redacției de la București a venit un nou redactor-șef, Răzvan Chiruță, jurnalist care a mai condus redacțiile România liberă și Newsweek România.

Citeşte şi: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Certificatul ORNISS este arma conducerii MAI împotriva unor cadre! Este singura armă”

În 2022, numărul partenerilor PRESShub a crescut consistent. În prezent, 38 de publicații din țară fac parte din rețeaua noastră de colaboratori. Vezi aici lista completă a publicațiilor din rețeaua PRESShub.

De asemenea, numărul colaboratorilor permanenți ai redacției s-a mărit consistent. Brîndușei Armanca, lui Virgil Burlă și lui Valentin Zaschievici s-au alăturat Sidonia BogdanCamelia BadeaRuxandra Hurezean și Ionela Doboș.

PRESShub a strâns în jurul său editorialiști și contributori redutabili, precum Sabina FatiFelicia MihaliDana CristescuCiprian MihaliOvidiu NahoiAlex DoboliOvidiu Maican.

Rețea inovatoare și independentă de presă, creată în 2018 de Freedom House RomâniaPRESShub este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală, care a rămas fidelă intenției sale inițiale de a contribui la profesionalizarea comunității jurnalistice.

De unde am avut bani în 2022

Granturi internaționale:

  1. Comisia Europeană (programele DG Regio și „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori”, în desfășurare până în 2024): 339.115 de euro;
  2. Free Press for Eastern Europe (Science+): 13.261 de euro;
  3. Parlamentul European (Eu în UE) – 18.000 de euro;
  4. Ambasada SUA/Departamentul de Stat al SUA (Facts not Fake) – 19.000 de euro.

Sponsorizări și donații

  1. Ambasada Germaniei – 1.500 de euro;
  2. Sponsorizări de la societăți comerciale – 20.000 de euro
    • Alte venituri
      • Advertoriale – 6.000 de euro.

Ce am făcut cu banii

Finanțările din granturi internaționale obținute de PRESShub în 2022 au susținut activitatea jurnaliștilor care activează în rețeaua noastră, dar și în publicații partenere precum Hotnews, G4Media, Euractiv, Ziarul de Iași, Bihoreanul, Viața liberă, Atlatzo Erdely, Monitorul de Cluj, Argeșul Online, Săptămâna online, Reporter de Iași.

Peste 50 de jurnaliști români din presa centrală și locală au participat în 2022 la proiectele și seminariile organizate de către PRESShub, cu articole care respectă principiile profesionale și deontologice ale jurnalismului.

În 2022, a continuat proiectul privind combaterea dezinformării și a fake-news, Radicalizare (Facts not Fake). De asemenea, jurnaliștii colaboratori au realizat investigații și analize despre problema traficului de persoane, în condițiile în care România este în continuare pe locul I în UE ca țară sursă, în cadrul proiectului Stop AT.

PRESShub a abordat pe larg războiul din Ucraina, sub toate aspectele sale: despre drama refugiaților și cum au fost tratați aceștia în România (VIDEO serie specială | Ucraina, războiul sfârșitului unei lumiCum și cine fură banii alocați de România pentru refugiații ucraineni), despre implicațiile la nivel de politică externă, despre schimbările la nivelul UE, NATO și România (România nu susține Ucraina. Este împinsă de NATO. Și Washingtonul se miră).

Articol preluat. Citeşte mai departe pe presshub.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *