Web Analytics
scris marți, 07.03.2023

PressHub: Cum explică Tribunalul București neconcordanțele din cazul motivării dosarului Oprea-Gigină

PRESShub a întrebat Tribunalul București cum își explică faptul că detaliile tehnice ale documentului în care s-a redactat motivarea sentinței de luni în dosarul Gabriel Oprea – Bogdan Gigină relevă faptul că documentul îl prezintă ca autor pe Damian Dolache, judecător Curtea de Apel București, el fiind persoana care a salvat electronic lucrarea.

PressHub: Cum explică Tribunalul București neconcordanțele din cazul motivării dosarului Oprea-Gigină

Instanța susține că judecătorul de caz a redactat și închis motivarea în aplicația ECRIS și nu știe cum a apărut documentul în presă.

Citește și: A murit fostul ministru al Transporturilor Anton Ionescu

Documentul cu motivarea instanței a apărut în mass-media. Acum, Tribunalul susține că respectivul act nu era cel original.

Instanța ne-a comunicat faptul că a făcut verificări din care reiese că „Tribunalul București nu a eliberat și nu a distribuit în spațiul public prin intermediul Secției I penale sau prin intermediul Biroului de Informare și Relații Publice un document în format word reprezentând sentința penală nr. 241 pronunțată la data de 6.03.2023 în dosarul nr 33627/3/2018 privind pe inculpatul Gabriel Oprea”, se arată în răspunsul instanței.

Sentința Tribunalului București

Tribunalul mai precizează că sentința penală a fost redactată de integralitate și semnată de către judecătorul legal învestit cu solutionarea cauzei, care a pronunțat hotărîrea, respectiv de către judecătorul Ivanciuc Sorin Vasile.

Citește și: Argeș. Bombă din Primul Război Mondial, găsită la marginea unui râu

Ulterior, acesta a încărcat în sistemul ECRIS decizia și a a închis documentul potrivit regulamentului. „După redactarea și semnarea hotărârii de către președintele completului de judecată și de către grefier, aceasta a fost încărcată în sistemul informatic ECRIS al instanței, documentul fiind închis potrivit Regulamentului de ordine interioară al instanțelor în data de 6.03 2023 , la ora 16:55:14, de pe calculatorul judecătorului care a pronunțat și redactat hotărârea menționată”.


Citește întreaga știre: PressHub

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *