Web Analytics

Presiunea şcolară, sursă de depresie şi anxietate la copii

de | 24.11.2016 17:11 | Actualitate

Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș a găzduit miercuri, 16 noiembrie, evenimentul „Presiunea școlară, sursă de depresie și anxietate la copii”.
Conferința, organizată în colaborare cu Asociația Psihoeu, a avut ca scop sensibilizarea publicului larg cu privire la impactul psihologic și emoțional al presiunii școlare asupra copiilor și adolescenților.
Doamna profesor-psiholog Bâță Andreea Iuliana ne-a împărtășit din experiența sa profesională: „Pe parcursul anilor în care am lucrat cu copiii și familiile acestora, am constatat o creștere considerabilă a numărului de cazuri în care copiii și adolescenții au manifestat atacuri de panică și anxietate. Accentul pus pe competiție, pe a fi primul și comparațiile  permanente cu ceilalți vin să adâncească  și mai mult stările patologice ale acestora. Cel mai îngrijorător lucru îl reprezintă starea de oboseală permanentă, pe de o parte, hiperactivitatea și deficitul de atenție, pe de altă parte”. 
Cei trei factori ai presiunii școlare – contextul economic, contextul școlar și contextul familial, cu toate implicațiile acestora – au fost prezentați pe rând, într-un mediu interactiv, în care cadre didactice și elevi ai Colegiului Național „I.C. Brătianu” au adus exemple din viața proprie.

Oana Turcu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii