Web Analytics

Preşedintele Iohannis va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv

de | 29.10.2020 09:38 | Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va promulga vineri legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv.

Şeful statului a precizat că vrea să facă acest lucru exact în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie.

Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă va promulga legea are prevede că statul roman decontează victimelor Colectiv tratamentul pe toată viata şi a răspuns: ”Pot să vă spun în premieră că vineri, exact când se împlinesc 5 ani, voi promulga legea despre care aţi vorbit, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”.

De asemenea, întrebat dacă consideră că s-a schimbat ceva în cei cinci ani de la tragedie şi a precizat: ”Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici”.

Camera Deputaţilor a votat, în 14 octombrie, decizional un proiect de lege care prevede ca plata pentru tratamentul în ţară şi în străinătate a persoanelor implicate în tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, să fie suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii