Web Analytics

Președintele Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor – prezenți la inaugurarea magistralei de metrou din Drumul Taberei

de | 15.09.2020 14:09 | Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la inaugurarea magistralei de metrou din Drumul Taberei, că această linie risca să devină un fel de legendă a amânărilor, însă a venit un Guvern hotărât care a vrut să dovedească faptul că astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes. Premierul Ludovic Orban a declarat că actualul director al Metrorex era director şi în 2008, când el era ministru al Transporturilor şi când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi a fost semnată strategia de dezvoltare a metroului li a dat asigurări că investiţiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduce.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, consideră că punerea în funcţiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 staţii reprezintă „de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toţi cei 41 de ani de activitate”. El anunţă că această magistrală va fi dezvoltată cu încă şase staţii, pe secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. Totodată, Bode spune că accesul pe această magistrală va fi liber marţi, până la ora 23.00. Oficialii au făcut prima călătorie cu metroul pe noua magistrală. Linia de metrou se deschide la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor. Metrorex precizează că publicul va putea circula cu metroul începând cu ora 14:00.

„Mi-am permis adineauri jos pe peron să îi felicit pe cei care au construit această linie de metrou.  Este o mare realizare. Trebuie să recunoaştem acest lucru. Este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip de tip metrou din România. Sigur nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină aşa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească faptul că şi astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes şi iată că se inaugurează. Această realizare contribuie cu certitudine la îmbunătăţirea vieţii în Bucureşti. Este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem şi cu infrastructura de transport în secolul 21. Oamenii îşi doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român şi pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult şi eu voi insista foarte mult, pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, ş.a.m.d. Important e de subliniat că o bună parte din această investiţie s-a finanţat din fonduri europene. Avem în continuare fonduri europene la dispoziţie şi avem la dispoziţie sume imense. Deci se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România şi sper că acest acest lucru să se şi întâmple”, a declarat marţi Klaus Iohannis la evenimentul de inaugurarea magistralei de metrou M5.

Şeful statului le-a transmis bucureştenilor care vor circula pe această linie de metrou să nu uite de măsurile de protecţie, precum purtarea măştii, igienizarea şi păstrarea distanţei.

 

foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii