Web Analytics

Președintele CJ Teleorman a vorbit, la Pitești, despre scandalul Belina

de | 27.09.2017 12:56 | Actualitate

cj

Dosarul  Belina în care DNA anchetează doi miniştri din actualul guvern, dosar rezumat la câteva etape administrative materializate în documente prin care s-a „volatilizat” din patrimoniul public un activ important, pentru a ajunge la dispoziţia unei firme private, a constituit subiectul uneia din întrebările primite miercuri de președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu, în cadrul  unei conferințe de presă organizată la CJ Argeș. 

Prezent aici la o ședință a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Dănuț Cristescu a făcut referire la soarta, incertă, din punctul său de vedere, a insulei Belina, care ar putea reveni în administrarea ABAAV (Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea).

“Imobilele au fost preluate prin Hotărâre de Guvern. Președintele CJ Teleorman de atunci doar le-a preluat. În HG se prevede că în cinci ani ar trebui să realizăm investiții. Noi am făcut o solicitare la ADR Sud Muntenia, dar nu s-a încadrat pentru finanțare pe nicio axă. Președinte Mușat  poate să confirme. În bugetul Consiliului Județean nu am prevedere bugetară. Firma care a licitat, a licitat doar pentru luciul de apă, iar prin HG am preluat și aceste două bălți. Banii pentru contractele de închiriere au fost încasați. Există contracte valabile până în 2021 și 2022. Noi ne-am dorit să facem investiția (nr. una de turism) pe insula Belina, dar ne trebuie bani pentru asta! Dacă până în noiembrie 2018 nu facem nimic acolo, nici măcar o parte, insula se întoarce la ABAAV”, a declarat președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu (foto, al doilea din stânga).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii