Web Analytics

Preşedintele CCR, de Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: “Nu putem fi martorii repetării acestui coşmar din istoria umanităţii”

de | 9.10.2022 09:58 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, afirmând că nu putem fi martorii repetării acestui coşmar din istoria umanităţii şi că nu putem permite să continue să existe acţiuni discriminatorii, antisemite, rasiste şi intolerante.

Marian Enache a afirmat că trbuie să ne asigurăm că astfel de tragedii nu se vor mai repeta. 
Citește și: Peste 21.500 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

“Comemorăm astăzi, 9 octombrie,  ceea ce a constituit un regretabil episod al trecutului nostru. Un moment de rememorare pentru noi toţi, cu obligaţia morală şi umană de a NU UITA şi de a ne asigura că asemenea tragedii nu se vor mai repeta.

Putem edifica o lume mai bună, asumându-ne conştient şi sincer adevărul despre istoria noastră, evocând memoria acestor tragedii şi onorând supravieţuitorii”, a declarat preşedintele CCR.

“Nu putem fi martorii repetării acestui coşmar din istoria umanităţii, nu putem asista impasibili, nu putem permite ca acţiuni discriminatorii, antisemite, rasiste şi intolerante să continue să existe. În memoria tuturor acelor vieţi nevinovate curmate, educarea tinerei generaţii în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi al respectului valorii intrinseci a persoanei umane care definesc, de altfel, umanitatea, dar şi comemorarea şi cercetarea Holocaustului sunt datoriile noastre contemporane şi şansa instituţiilor de a consolida statul de drept şi societatea democratică”, a mai transmis preşedintele CCR. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nici noi nu mai putem trai coşmarul salariilor nesimtite de la bugetarii de lux si pensiile nesimtite.