Web Analytics

Peste 21.500 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

de | 8.10.2022 22:40 | Actualitate, Home

Peste 21.500 de persoane au trecut pe la baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina şi ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei şi a celor nevoiaşi, relatează Agerpres.
Potrivit reprezentanţilor Grupării Mobile Jandarmi Bacău, în culoarul special amenajat pentru credincioşii care vor să se închine la racla sfintei se aflau, sâmbătă, la ora 17,00, aproximativ 9.500 de persoane.

Citește și: Sute de oameni stau deja la coadă pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

De sâmbătă dimineaţa, când a început pelerinajul la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, 49 de pelerini care acuzau dureri abdominale, lipotimie, hipertensiune arterială, stări hipoglicemice au avut nevoie de asistenţă medicală. Trei dintre aceştia au fost transportaţi la spital.
În perioada 8-16 octombrie se desfăşoară la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pelerinajul organizat de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, care se prăznuieşte pe 14 octombrie. Până pe 15 octombrie se estimează că peste 300.000 de credincioşi vor veni la Iaşi pentru a participa la slujbele religioase.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *