Web Analytics

Președintele ANAF, în vizită la Finanțele Publice Argeș. Discuții față-n față cu angajații

de | 31.03.2023 14:29 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Unul dintre obiectivele prevăzute în stategia A.N.A.F. 2021-2024 îl reprezintă implementarea Programului de Guvernare la nivel de țară, sub auspiciul unei instituții eficiente și transparente. În acest sens, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Argeș dorește o comunicare eficientă cu contribuabilii și o colaborare solidă în cadrul instituției. Iată ce ne comunică AJFP Argeș în legătură cu un eveniment important petrecut miercuri, 29 martie.

Citește și: La Pitești, despre voucherele de vacanță pentru mediul privat. „Angajatorii nu vor face niciun efort bugetar”

„Un mesaj ferm în ceea ce privește transparența instituției a fost dat de conducerea centrală, prin dl Lucian Heiuș, președintele ANAF, care a avut la 29 martie 2023 o întâlnire de lucru în județul Argeș. Este primul președinte ANAF care a venit în județul Argeș, pentru a purta discuție față-n față cu angajații instituției pe care o conduce. 

Împreună cu d-na Aurora Georgeta Negru, șef Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, domnul Lucian Heiuș, presedintele ANAF, a participat la un colocviu cu salariații din cadrul instituției.

Pe durata întâlnirii, conducerea ANAF a primit feedback-ul colegilor din AJFP Argeș și a unităților aflate în coordonare, au fost dezbătute probleme specifice cu care se confruntă instituția și s-au identificat soluții pertinente pentru rezolvarea acestora.

Printre subiectele discutate, dl Lucian Heiuș a subliniat faptul că actuala conducere a AJFP Argeș a implementat cu succes politicile fiscale ale Guvernului României prin ANAF, fapt care a condus la atingerea indicatorilor țintă de către instituție, menținându-ne între primele județe ca și declarare, plată voluntară, colectare la nivel național.

Totodată, au fost apreciate eforturile depuse de instituția noastră de implementare a politicii Agenției de digitalizare și de creștere a numărului contribuabililor care utilizează serviciile on-line. Astfel, contribuabilii au fost informați și îndrumați, asigurându-li-se inclusiv sprijin logistic, în vederea utilizării serviciilor moderne la nivel de an 2023 – Spațiul Privat Virtual, sistemul de facturare electronică RO e-factura, RO e-transport, sistemului informatic One Stop Shop (OSS_RO), interconectarea caselor de marcat la sistemul I.T. al ANAF, sistemul de poprire electronică, identificarea vizuală on-line, în vederea înrolării de la distanță în S.P.V., programarea online pentru asistență a contribuabililor la sediul unităților fiscale, interconectarea S.P.V. cu portalul ghișeul.ro, în vederea facilitării efectuării plăților – având ca beneficiu eliminarea timpilor de așteptare și creșterea respectului de ambele părți.

ANAF depune eforturi sustenabile către implementarea și administrarea unei baze de date moderne, în funcție de nevoile contribuabililor de orice tip – persoane fizice, persoane juridice – având rezultat final conformarea și plata voluntară” – se arată într-un comunicat de presă al AJFP Argeș.

         

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *