Web Analytics

La Pitești, despre voucherele de vacanță pentru mediul privat. „Angajatorii nu vor face niciun efort bugetar”

de | 29.03.2023 18:37 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, Dumitru Nancu, șefa Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș, Georgeta Aurora Negru, au susținut miercuri, 29 martie, în prezența prefectului Radu Perianu, o conferință de presă premergătoare Forumului de business în Argeș, ediția a II-a, care are loc la Pitești.

Citește și: Alina Gorghiu: „Îl invit pe dl. Gentea să batem palma pentru a ajuta nou-născuții din Pitești”

Cu puțin înainte, delegația oficială, în frunte cu președintele ANAF, vizitase sediul Finanțelor Publice din Argeș, acolo unde au avut loc discuții tematice. La conferința de presă de la Prefectură, Alina Gorghiu a spicuit din temele ce vor fi abordate la Forum, una dintre acestea vizând… voucherele din mediul privat.

Alina Gorghiu

Sunt mai multe consecințe ale acestui proiect. În primul rând se elimină discrepanța și discriminarea dintr cei din privat și cei din sectorul bugetar, fără ca angajatorii celor din privat să facă vreun efort bugetar sau să plătească din buzunarul propriu, din firma proprie, ceva pentru aceste vouchere. Noi, cei din PNL, împreună cu UDMR și PSD, considerăm că toți angajațiidin România trebuie să beneficieze de aceleași politici publice, indiferent de angajator. Restartăm cu acest proiect motorul economiei. Cred că sectoarele Transport, Comerț, Turism vor fi încurajate de acestă măsură care va încuraja, în opinia noastră, și contractele de muncă, și reducerea presiunii fiscale.

Foruumul de business în Argeș a strâns miercuri peste 200 de oameni de afaceri din județ

Iată câteva cifre care înseamnă impactul biletelor de valoare, a acestor vouchere de vacanță, tichete de masă și tichete-cadou, care arată un efect antrenant al lor. Un leu cheltuit prin voucherele de vacanță înseamnă 0,44 lei suplimentari pentru PIB și 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat. Și fiecare 65.000 lei cheltuiți prin vouchere de vacanță înseamnă un nou loc de muncă în economia națională.

Lucian Heiuș

Ca atare, voi pleda în fața antreprenorilor din Argeș și pentru acest proiect și sper să le obțin susținerea, cu argumente, astfel încât, în foarte scurt timp, Senatul României să voteze favorabil proiectul de lege” – a spus Alina Gorghiu la Pitești.

Dumitru Nancu

Au vorbit apoi Dumitru Nancu, despre cum stau IMM-urile din județul Argeș din punct de vedere al accesării fondurilor destinate (pe locul I, în 2022, la IMM PROD, de exemplu, și pe locul 5 la „Prima Casă”) și Lucian Heiuș, despre modernizarea ANAF și despre unele controale efectuate de Antifraudă, pe baza unor analize de risc, la anumite companii (cel mai recent exemplu, la OMV Petrom).

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *