Web Analytics

Preşedintele ALDE Argeş despre Molivișu: „CJ şi-a asumat finanţarea şi realizarea primei etape”

de | 2.04.2018 16:19 | Actualitate

bratulescu

Simona Brătulescu, preşedinte ALDE Argeş şi vicepreședinte al Consiliului Judeţean, însoţită de secretarul de stat la Ministerul Energiei, Robert Tudorache, a participat, vineri, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ, organizată la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. La invitaţia sa și a conducerii Camerei de Comerţ, a fost prezent la reuniune şi Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Printre subiectele de discuţie s-au numărat atât problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri cât şi oportunităţile existente, cu atât mai mult cu cât programul de guvernare pune accent pe încurajarea inițiativei private și găsirea de soluții pentru mediul de afaceri.

Unul dintre obiectivele programului de guvernare pe plan local este finalizarea investiţiei de la Molivişu, primul domeniu schiabil din Argeş. În ceea ce privește acțiunile derulate și rezultatele concrete obţinute până în prezent, Simona Brătulescu a anunţat că, potrivit înţelegerii cu restul asociaţilor din ADI Molivişu, CJ şi-a asumat finanţarea şi realizarea primei etape (din cele trei în care a fost fazat proiectul), care presupune o investiţie de 2 milioane de euro, ce va presupune: finalizarea pârtiei A1, realizarea instalaţiei de transport pe cablu şi a parcării de la bază, racordurile la instalaţia electrică şi de apă pentru tunurile de zăpadă. De asemenea pentru omologarea pârtiei mai e nevoie de două baze de salvare, deservite în permanenţă de Salvamont, care e tot treaba CJ şi care angrenează alte detalii.

Tot ca realizări în programul de guvernare, respectiv de investiţii în judeţ, un domeniu foarte ofertant în Argeş, a fost amintit proiectul CJ Argeș de reabilitare pe fonduri europene a Cetăţii Poenari şi construcţia, din fonduri proprii, a unei noi căi de acces către cetate, ceea ce va duce, estimativ, la triplarea numărului de turişti.

Toate aceste investiţii ale autorităţilor judeţene sunt gândite pentru a sprijini turismul şi ca un punct de plecare pentru dezvoltarea economică a zonei, oferind astfel oamenilor de afaceri motivaţia şi suportul de a investesti în proiecte proprii care vor putea să le aducă profit.

Dna. Vicepreședinte Simona Brătulescu i-a asigurat pe oamenii de afaceri prezenți la întâlnire că CJ Argeș depune toate eforturile în realizarea programului de guvernare și în realizarea investițiilor care să creeze cadrul propice dezvoltării economice a județului.

Dl. Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, a expus partenerilor de discuţie oportunităţile de investiţii oferite de organismul pe care îl conduce, respectiv finanţarea pe programul Start Up pentru IMM-uri şi a anunţat că în Argeş au fost acceptate la finanţare 93 de astfel de proiecte, contractele fiind deja semnate.

„Au fost consultări eficiente, îmi doresc să existe astfel de discuții cât mai des pentru eu cred că este normal ca partidele, reprezentanții guvernului și oamenii de afaceri să comunice pentru a exista o transpunere în realitate a necesităților societăților comerciale, necesități generate de evoluția continuă a mediului economic din țară și de peste hotare” a subliniat Robert Tudorache, care le-a solicitat oamenilor de afaceri să vină cu propuneri pentru modificarea legislației inclusiv în zona legii educației, pentru pregătirea forței de muncă, proiecte care să permită apariția unei anumite forme de învâțământ dual care să sprijinie diminuarea deficitului de forță de muncă și, în același timp, să diminueze timpul de pregătire pentru specializare.

„Ar trebui găsită o formulă ca firmele care investesc în profesionalizarea tinerilor să poată beneficia de aceștia ca angajați după perioada respectivă, ceea ce este imposibil în cadrul legislativ actual al învățământului de stat”, a mai arătat președintele ALDE Pitești.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii