Web Analytics
scris miercuri, 22.03.2023

Preşedinta Maia Sandu a promulgat legea care confirmă că limba de stat a Republicii Moldova este cea română

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că a promulgat, miercuri, Legea care confirmă că limba stat este cea română. ”Cei care ne-au zis decenii la rând că noi, cetăţenii Republicii Moldova, vorbim limba «moldovenească» şi nu româna – au urmărit un singur lucru: să ne dezbine. Şi aceasta pentru că, odată ce ai divizat un neam, îl poţi subjuga şi controla mai uşor”, a subliniat ea, potrivit news.ro. 

Preşedinta Maia Sandu a promulgat legea care confirmă că limba de stat a Republicii Moldova este cea română

Citește și Concurs național de dans sportiv, la Pitești. Cel mai mic concurent are 4 ani

”Astăzi am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric şi incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română. Îmi doresc ca limba română să ne unească pe toţi cei care trăim aici şi cărora ne este drag acest pământ. Noi, alături de alţi peste douăzeci şi şapte de milioane de oameni de pe glob, vorbim limba română, una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Fie că este limba noastră maternă, fie că am învăţat-o pe parcursul vieţii, datorită limbii române noi nu avem nevoie de traducători: ne înţelegem dintr-un cuvânt şi spunem – într-un glas – că «vorba dulce mult aduce»”, a declarat Maia Sandu, conform unui comunicat de presă transmis de Preşedinţia Republicii Moldova.

Sandu a afirmat: ”Cei care ne-au zis decenii la rând că noi, cetăţenii Republicii Moldova, vorbim limba «moldovenească» şi nu româna – au urmărit un singur lucru: să ne dezbine. Şi aceasta pentru că, odată ce ai divizat un neam, îl poţi subjuga şi controla mai uşor. Un popor dezbinat nu reprezintă o forţă unită, care să se poată proteja. Nu de lingvistică şi-au bătut capul cei care au încercat să ne divizeze, ci de cum să ţină blocată Moldova într-o veşnică ceartă naţională”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *