Web Analytics
scris miercuri, 06.12.2023

Preotului-călugăr Onu i s-a cerut să mărească obştea de la Măniceşti

Criză mare de călugări în Eparhia Argeșului și Muscelului, și asta pentru că nu mulți se mai îngrămădesc să renunțe la cele lumești. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care preotului Constantin Onu i s-a permis să îmbrace rasa monahală, deși este și va rămâne căsătorit. Proaspătului călugăr Meletie i s-a pus în vedere să mărească obștea de la Schitul Mănicești cu cel puțin 5 călugări, care, în acest fel, va deveni mănăstire. Dar asta este cu adevărat o problemă, pentru că nu prea se găsesc candidați.

Preotului-călugăr Onu i s-a cerut să mărească obştea de la Măniceşti

Poate cei mai mulți călugări îi are Mănăstirea Curtea de Argeș, păstorită de arhimandritul Caliopie, călugăr și el, dar, în general, schiturile duc lipsă de personal. Iar stareții se plâng că, atunci când ajunge la ei vreun novice cu aspirații la viața monahală, prima probă la care este supus este predarea telefonului mobil.
Moment în care cei mai mulți refuză și se reîntorc în lumea cea păcătoasă și de curând descoperitoare a păcatelor virtuale. Cam demodată condiție, veți spune, și pe bună dreptate, atât timp cât conducătorii sfintelor lăcașuri au descoperit avantajele publicității pe social media și uzează din plin de toate canalele de difuzare în masă disponibile grație noilor tehnologii.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Argeş. Constantin Onu a fost uns preot călugăr la Așezământul Monahal din Mănicești

Citește și Premieră în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Preotul Onu a avut nevoie de consimţământul soţiei ca să se călugărească

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...