Web Analytics
scris miercuri, 21.09.2022

Preotul-pictor Cristian Dragomirescu şi-a lansat albumul la Librăria Cărtureşti: „Am fost înconjurat de iubirea unor oameni pe care îi preţuiesc şi îi admir”

Cristian Dragomirescu, preot în parohia Ștefănești – Argeș, unul dintre cei mai buni portretiști din România, și-a lansat duminică, 18 septembrie, la librăria Cărturești Verona din București, un album de artă de excepție, la care a lucrat cu pasiune, cu dragoste, mai mulți ani.

Preotul-pictor Cristian Dragomirescu şi-a lansat albumul la Librăria Cărtureşti: „Am fost înconjurat de iubirea unor oameni pe care îi preţuiesc şi îi admir”

Seară de poveste. Da, dragă maestre!

„A fost o seară de poveste, despre care aș putea picta cel mai frumos apus de soare într-un portret al contemplației și al bucuriei de a trăi adevărata frumusețe a vieții! Aseară la Cărturești am fost (și încă simt că sunt) înconjurat de iubirea unor oameni pe care îi prețuiesc și îi admir, iar pe unii îi iubesc din toată inima mea!” – scria autorul, a doua zi după lansare, pe pagina sa de Facebook.
Înconjurat de iubirea unor oameni… Da, așa a fost duminică la Cărturești Verona, „în vitrina mare a Bucureștilor pentru intelectuali, iubitori de carte și răsfăț de promenadă”, cum îi zice librăriei poetul Florian Silișteanu, poet care, prezent la eveniment, depune mărturie despre iubirea și despre aprecierea de care are parte acest mare artist, Cristian Dragomirescu. Așadar, emoționante și onorante discursurile despre autor și minunea lui de album rostite de Preasfințitul Părinte Timotei, episcop vicar patriarhal, de „d-na dirigintă” Carmen Oprescu, profesoară la „Arte” („a adus printre noi, pe firul amintirilor, pe copilul, adolescentul, liceanul care am fost cândva, creând astfel o emoție generală de nedescris!”), de maestrul Dan Puric („îi mulțumesc din inimă pentru cuvintele de apreciere pe care le-a spus și le-a scris despre mine și munca mea artistică!”), de „fratele mai mare, îngerul de om” Bebe Cotimanis (care spunea despre portretist că „ pictează pentru a respira”), de maestrul Harry Tavitian („simțind cum îi picură Dumnezeu inspirația în minte și inimă, unindu-i-le, Cristian Dragomirescu ne dă nouă astăzi minunata lui artă sacră” – rostea, la rându-i pianistul de jazz), de alți prieteni și apropiați.

Citește și Preotul piteştean Cristian Dragomirescu, printre cei mai buni portretişti din ţară

Citește și La vernisajul unui mare portretist: Cristian Dragomirescu

A fost o seară de poveste, da, dragă maestre. La care au fost invitați oameni importanți, printre care Roxana Păsculescu și Geta Deleanu – critici și istorici de artă, principele Șerban Dimitrie Sturdza (care, chiar dacă nu a putut fi prezent, „îl port eu peste tot în inima mea”), judecătorul Ion Rebeca, regizorul Toma Enache, Cristian Tabără, Paul Hitter, Amy Vasilescu, Victoria Bobu, medici, preoți și mulți, mulți alții.
„Mulțumesc Cameliei Diaconescu pentru tot ce mi-a insuflat să fac, de fapt, să facem, vernisaj, album și lansare de carte! Mulțumesc, de asemenea, cu plecăciune Înalt Prea Sfințitului Părinte Calinic și Prea Cuviosului Părinte Arhimandrit Caliopie pentru dragoste și binecuvântare! Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru tot darul Său cel bun”, a mai spus artistul, Cristian Dragomirescu.

„A fost parcă prima oară când soarele nu a mai apus! Vinul și bucatele au fost de ajuns. Ba parcă, așa cu surplus pe final, pe la miezul nopții, când fără să știm de unde, fără să știm al cui și de când, printre noi a sosit un înger cu cheia la gât. L-a luat de mână pe Cristian și amândoi deodată s-au prăbușit în inimile noastre!” – scria poetul Florian Silișteanu, încununând astfel o manifestare de excepție petrecută, iată, într-o duminică de toamnă la librăria Cărturești-Verona.

Citește și Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Un GOLAN!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită