Web Analytics

Preotul Nistor de la Ştefăneşti vrea să organizeze „Zilele de cinstire a eroilor, martirilor şi mărturisitorilor din Argeş şi Muscel”

de | 21.09.2017 11:39 | Actualitate

16 Dumitru NistorAsociația Vitezda Humanitarian din România condusă de preotul Dumitru Nistor a înaintat Asociației Foștilor deținuți Politici din România, filiala Argeş, o propunere  privind organizarea, la Ștefănești, a unor acțiuni de cinstire a martirilor neamului.

„Vitezda Humanitarian Association are printre obiectivele de maximă importanță, preocuparea permanentă pentru  promovarea spiritului de luptă pentru dreptate socială, adevăr, libertate, precum și preocuparea permanentă pentru apărarea valorilor fundamentale ale poporului român. Printre luptătorii pentru astfel de idealuri au fost și vor rămâne martirii și mărturisitorii din rândurile foștilor deținuți politici și de conștiință din România. Cunoscând trecutul plin de jertfă al acestora, jalea și suferința neamului românesc, a argeșenilor și muscelenilor, vă rugăm să aprobați ca, în fiecare an, în zilele de 25 și 26 octombrie, zile de mari sărbători ale poporului român: cinstirea marelui Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir și cinstirea Sf. Cuv Dimitrie cel Nou, să organizăm împreună «Zilele de cinstire a eroilor, martirilor și mărturisitorilor din Argeș și Muscel» împotriva totalitarismului de orice orientare și din toate timpurile. Revendicăm acest drept pentru orașul Ștefănești pe motivul că în această zonă au fost săvârșite cele mai cumplite atrocități împotriva vieții, demnității, conștiinței și libertății românilor (…) Nu avem voie să uităm că o treaptă a iadului a fost posibilă la noi în Argeș, prin Experimentul Pitești și vrem ca niciodată acest genocid împotriva fiilor neamului românesc să nu se mai repete. Dacă uităm istoria, riscăm să repetăm greșelile trecutului”, a scris preotul Dumitru Nistor în solicitarea înaintată Asociației Foștilor deținuți Politici din România, filiala Argeş.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii