Preotul muscelean care l-a dărâmat pe Lenin a fost decorat post-mortem de Iohannis

de | 19.01.2022 16:25 | Actualitate, Cultura, Home

Pe 19 ianuarie, șeful statului român a conferit post-mortem Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler părintelui Sorin Paul Grecu în semn de ”înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru curajul cu care a apărat libertatea religioasă şi principiile democraţiei, atât înainte, cât şi după evenimentele din Decembrie 1989, precum şi pentru contribuţia semnificativă la coagularea şi sprijinirea comunităţii româneşti din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”.

Citește și Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

Născut la Câmpulung Muscel în 1959 și decedat pe 6 ianuarie 2022 în Anglia, acolo unde slujea la o parohie ortodoxă din Londra, preotul Sorin Grecu a fost cel care în martie 1990 a forțat dărâmarea statuii lui Lenin din Piața Presei Libere (Piața Scânteii).

CIB

Acest articol este despre: iohannis,lenin,Preot muscelean

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed