Preotul găsit mort în altar a fost înmormântat. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum

de | 28.12.2018 15:13 | Actualitate

Preotul Marius Petre Popescu a fost înmormântat astăzi, la cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica „Maica Precista” din Pitești, unde slujea și în altarul căreia a fost găsit mort în ajun de Crăciun. Acesta avea doar 50 de ani.

Trupul neînsuflțit al preotului a fost condus pe ultimul drum de 500 de enoriași, toți cei care l-au cunoscut și iubit.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și de părintele protosinghel Caliopie Cristian Ichim. De asemenea, au fost prezenți mai mulți colegi de sutană ai preotului.

În predica sa, părintele Caliopie a amintit faptul că preotul a murit în biserică, în altar și a spus: “Oricât de minunat ar fi omul în timpul vieții sale, întreabă-te cum va muri?”. Asta și ca un omagiu a faptului că Dumnezeu l-a iubit atât de mult pe părintele Popescu, încât a dorit ca în momentul în care îl va lua la El, acesta să se afle în altar.

Părintele Petre Marius Popescu făcea parte dintr-o familie de preoți, la a cincea generație. Tatăl său, care a fost preot la aceeași biserică, a participat la înmormântare sfâșiat de durere. Duhovnicul era cunoscut ca fiind cardiac. Cel mai probabil, acesta a fost răpus de un infarct miocardic.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Un preot cu mult har- slujea cu patos si pasiune- vorbea cu empatie grija si iubire cu enoriasii
    Regret mult plecarea sa,in vinerea inainte de Craciun am participT la slujba – Dezlegari- sustinuta de parintele Marius- o adevarata arta in modul de slujire,ce evlavie,daruire si sfintire
    Nu te voi uita parinte- Dmnezeu sa te ierte si sa te aiva in grija-